Aktuelnosti Svetska liga

WL 2017. SLOVENCI SLAVE KOVAČA

2017-06-25 13.03.57

Slovenija slavi Srbina, Slobodana Kovača. Naš stručnjak je posle samo nekoliko nedelja rada postigao ogroman uspeh sa pomenutom selekcijom, pošto je osvojio prvo mesto u B diviziji Svetske lige 2017. Ovaj rezultat meri se sa finalom Evropskog prvenstva pre dve godine, a biće sigurno veliki podsticaj pred odbranu vicešampionske titule.

Do finala su Slovenci stigli preko Holandije, a u borbi za tron savladali su Japan. Oba meča rešili su u svoju korist maksimalnim rezultatom, pred velikim brojem svojih navijača u dalekoj Australiji, i bili dominantni kao i tokom tri vikenda grupne interkontinentalnih kvalifikacija, gde su izgubili samo jednu utakmicu. Treba istaći da su Slovenci ove godine debitovali u B diviziji, jer su to pravo stekli prošle godine kao pobednici niže kategorije, a pored Slobodana Kovača, u ostvarenju ovog uspeha imaju i njegovi asistenti Dejan Vulićević i Milan Simojlović.

– Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se ostvari ovaj uspeh. Verovali smo u sebe i svoje mogućnosti i na kraju se radovali. Bilo bi lepo da kao pobednik B divizije Slovenija naredne godine zaigra i u najjačem društvu Svetske lige – kratko je poručio Kovač.