Aktuelnosti

RADA PEROVIĆ – PRVO PA ITALIJA

6. 9. 2024.

Strpljivo je reprezentativka Srbije Rada Perović čekala novu destinaciju, prvi inostrani klub, za usavršavanje i nepredak. Vredno je trenirala i trud se na kraju isplatio. Kada se tome sasvim sigurno nije nadala, usledila je konekcija sa ekipom Mega Box iz Italije. Naime, prvi dizač ovog tima, Nemica, Pia Kastner, doživela je povredu i duže vreme će odsustvovati sa terena. Tim iz gradića Valefolja, dao se u potragu za adekvatnim rešenjem, i brže nego što se očekivalo, uspeli su da pronađu zamenu.

Nekadašnja odbojkašica Kleka, Vizure, Železničara i Uba bila je slobodna, a u Italiji su čuli za nju ako ne pre ono posle meča Lige nacija, nedavno u Fukuoki, kada je bila jedna od najzapaženijih u podmlađenom srpskom sastavu. I tako se sve spojilo rada Perović je tražila klub, a Mega Box igrača na njenoj poziciji. Saradnja bi trebalo da traje godinu dana, posle čega će dve strane ponovo pregovarati.

Treba još istaći da je još jedna reprezentativka Srbije, Maja Aleksić, u istom klubu bila dve sezone i da je ostavila sjajan trag, pa nema razloga da i njena reprezentativna koleginica ne uradi isto.