Aktuelnosti

BRANKA TICA UČI OD KARPOLJA

8. 7. 2024.

Dobre igre koje je Branka Tica pružala u proteklih nekoliko sezona, kako u dresu Jedinstva iz Stare Pazove, tako i igrajući za nacionalne selekcije Srbije, nikako nisu mogli da ostanu nezapažene. Prošle godine nezvanično, a ove zvanično, u izboru svih trenera, proglašena je za najbolju igračicu Superlige Srbije, a kao kruna, došao je inostrani angažman. U narednoj sezoni Branka Tica nosiće dres jednog od najvećih evropskih klubova ruske Uraločke, tima koji je svojevremeno osam puta bio šampion Evrope i koji predvodi jedan od najvećih trenera svih vremena kome nije osam i po decenija života ne predstavljaju problem da i dalje uči i stvara nove igrače – Nikolaj Karpolj.

-Velika čast igrati u takvom klubu i još veće čast je raditi sa takvim stručnjakom. Sigurna sam da u situaciji kakva će biti, mogu samo da napredujem, a to je i najveći razlog mog odlaska u inostranstvo prve godine.

Ruska liga je izuzetno jaka a Uraločka je već mnogo dugo poznata po tome što je klub koji stvara mlade igrače i posvećuje im mnogo pažnje. Pored pomenutog Nikolaja karpolja u stručnom štabu je njegov unuk Miša, koji je već priznati odbojkaški trener, kao jedna od najboljih odbojkašica sveta svih vremena, Kubanka Regla Tores.

-Sve što mi se bude dešavalo, biće za mene neprocenjivo iskustvo. Možda sam čekala malo duže, ali se to na kraju, sasvim sam sigurna, isllatilo. Zna se i koliko je ruski šampionat jak, da je broj stranaca ograničen, što za mene predstavlja čast i obavezu.

Tako posle šest godina Branka Tica napušta redove Jedinstva, kluba kome je prošla sve selekcije, doživela za sada najlepše sportske trenutke i stasala kao igrač.

– Bilo je lepo, šta više nezaboravno, i želim im sve najbolje. Naravno da ću pratiti rezultate i igre a da već bivšeg kluba i biti njihov verni navijač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *