Aktuelnosti

EP KADETKINJE – KIKS PLAVIH NA STARTU

1. 7. 2024

Već na startu Evropskog šampionata najbolje srpske kadetkinje zabeležile su poraz. Od njih su u prvom kolu takmičenja koje se igra u rumunskom gradu Blažu bile uspešnije vršnjakinje iz Holandije. Međutim, plave nisu ostale skroz “kratkih rukava” s obzirom da su iz ovog meča izvukle bod.

O izjednačenosti duela najbolje govori broj osvojenih poena, koji je bio po 99 na obe strane. Ostali elementi su takođe bili “tu negde’, na jednoj ili na drugoj strani neznatno, ali je koncentracija u presudnim momentima bila saveznik holandskog tima. Kada su plave kadetkinje na furiozan način osvojile četvrti set, dobivši ga sa čak 25:15 i stigle do mogućnosti da pobednika odlučuje taj brek, mnogi su mislili da će one biti te koje su u psihološkoj prednosti. Ali odlučujući period počele su katastrofalno. Protivnik je napravio najpre veliku, potom i ogromnu, nedostižnu prednost i stigao je do pobede.

Priliku za prvu pobedu na Evropskom šampionatu kadetkinje Srbije imaće u duelu protiv Rumunije (utorak 16,30). selekcije koju jako dobro poznaju sa nedavnog Balkanskog šampionata i koju su pobedile.

Match report SRB-NED