Aktuelnosti

EP KADETKINJE – MEDALJE SVE DALJE

2. 7. 2024.

Ako je za poraz od Holandije u prvom meču Evropskog šampionata, srpskim kadetkinjama moglo da se progleda “kroz prste’ i pronađu opravdanja, onda za novi poraz, ovoga puta od Rumunije, to verovatno nikom neće moći da pođe za rukom. Sa dva neuspeha u prva dva kola plasman u polufinale koji omogućava borbu za odličije, sada je za tim Srbije daleko daleko daleko…

Pre samo nekoliko dana, u borbi za bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu, sve je bilo drugačije. Mlade srpske odbojkašice nisu imale većih problema da savladaju vršnjakinje iz komšiluka, pa se očekivalo da će slično biti i na šampionatu Starog kontinenta. Međutim Rumunke su odigrale daleko bolje, posebno u bloku kojih su imale čak 17, spram preskromnih četiri u timu selektora Danijele Kijac Vulović, a koji je u prvom i treću setu osvojio nedopustivih 12, odnosno 15 poena.

Šanse nisu izgubljene, jer je do kraja grupne faze još pet utakmica doduše i protivnici će biti jači), ali sve pod uslovom da igra bude onoliko bolja koliko koliko su sada od polufinala, a to znači daleko daleko daleko. Duel sa Belgijom (sreda 19,00), mogao bi da da više odgovora na mnoga pitanja.

Match report SRB-ROM