Aktuelnosti

EP KADETKINJE – U BLAŽU NIŠTA NOVO

6. 7. 2024.

Nažalost, obistinili su se prognoze i pretpostavke, pa je kadetska selekcija Srbije zabeležila i peti poraz na Evropskom šampionatu u Blažu. U nezgodan čas (mada je za plave devojke na ovom takmičenju do sada svaki čas bio nezgodan), naletele su na najvećeg favorita, Italiju i ostale su ovog puta i bez počasnog seta.

Nema mnogo o čemu da se priča kada se doživi, ne jedan nego već, pet poraza u nizu i kada jedna selekcija Srbije zauzima poslednje mesto, a u toku je još uvek grupna faza takmičenja. Konkretno, duel protiv Italije odlučili su greške, jer srpski tim nije igrao toliko loše do završnice svakog od tri seta koliko je trajao meč, ali tada bi naglo padale, a gledano statistički, teško da može da se pobedi bilo koji protivnik kada se napravi 34 greške koliko se srpske kadetkinje imale u ovom duelu.

I opet je po programu dan pauze kada bi trebalo sagledati greške kojih je u odnosu na prethodni slobodan dan sada još više i treba se okrenuti mečevima protiv Hrvatska i Španije (ponedeljak i utorak od 13,30), pa onda polako kući da se uradi dublja analiza.

Match report SRB-ITA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *