Gran pri

GP 2017. – ZORAN TERZIĆ: IDEMO PO MEDALJU

Do sada je obično Gran pri bio takmičenje na kome je naša najbolja ženska selekcija proveravala i tempirala formu za neka naredna, koja su sledila potom. U ovom, najnovijem izdanju prestižnog takmičenja, plave dame idu sa jasnom namerom, da osvoje i treću medalju, posle dve bronzane, 2011. i 2013.

-Ranije je Gran pri „padao“ u nezgodnom momentu, posle napornih sezona ili pred velika takmičenja. Zato smo i morali nekada da kalkulišemo sa timom koji je igrao, morali smo da odmaramo neke devojke. Sada je situacija drugačija. Bilo je vremena do sada za odmor od sezone, a ima i dosta vremena posle Gran prija do Evropskog prvenstva. Zato na ovo takmičenje idemo u najjačem mogućem sastavu, da probamo da se najpre domognemo završnog turnira, a onda i napadnemo neku od medalja. Imamo malih problema sa povredama, najpre mislim na Tijanu Bošković, ali verujem da ćemo imati razloga za zadovoljstvo – najavio je selekto Zoran Terzić, rekavši takoše i da su protivnici na prvom vikendu u Ankari, domaćin Turska, Brazil i Belgija selekcije sa kvalitetom, za makimalan respekt i da će tako naš tim i pristupiti svakom meču.

Prvu kapitensku obavezu je Milena Rašić odradila na najbolji način i podigla pehar u Ekaterinburgu. Dobre igre od nje i ostalih devojaka se  očekuju i u Turskoj, gde je ona jedna od zvezda lige.

-Gran pri za nas znači poćetak sezone. Dve „provere“, u Varšavi i Etarenburgu su nam pokazale gde smo trenutnoi i na čemu treba da radimo. Verujem da će biti uspešno, jer se dovoljno dugo poznajemo i do sada smo funkionisale jako dobro. Gran pri je za nas od velike važnosti, želimo najpre da se kvalifikujemo na finalni turnir, a onda pokušamo da se okitimo još jednom medaljom.

Prvog vikenda će nače najbolje devojke igrati u Ankari, potom narednog u Sendaiju, a sedam dana kasnije u Hong Kongu. Finalni turnir, na koji će pored domaćina Kine pet najbolje plasiranih selekcija posle devet utakmica, održava se u Nanđingu od 2. Do 6. Avgusta.