Aktuelnosti

I IVA NAPUSTILA REDOVE ŠAMPIONA

28. 6. 2024.

Pored onih, može se reći “planskih” odlazaka nekoliko igrača iz redova aktuelnog šampiona Srbije za odbojkašice, u poslednjih par dana desila su se i dva koja u Staroj Pazovi nisu planirali. Najpre je Una Vajagić najavila odlazak na studije u Ameriku, a od pre par dana odbojkašica Jedinstva više nije ni Iva Šućurović, koja je dobila raskid ugovora i svu neophodnu dokumentaciju.

Koji su razlozi njenog odlaska može samo da se nagađa, ali verovatno ima dosta toga i u tome da se prvak Srbije nije prijavio za igranje u Ligi šampiona, a i da će u narednoj sezoni to biti tim sa mnogo izuzetno mladih i neafirmisanih igračica. Sa druge strane Šućurovićeva je prošla sve reprezentativne selekcije, debitovala je i u onoj najjačoj, nedavno u Fukoki protiv Italije, pa verovatno i shodno tome traži nove izazove.

Hoće li on biti na domaćoj sceni, gde mnogi klubovi traže srednjeg blikera, ili možda inostranoj, ostaje da se vidi u narednim danima, a pre svega toga ima obavezu na Evropskom prvenstvu u selekciji Srbije odbojkašica do 22 godine.