Aktuelnosti

ŠAMPIONSKI PEHAR STANUJE NA UBU

Zanimljivije i neizvesnije finale dama u zemlji svetskih i evropskih šampiona, izgleda da nije moglo. Posle maksimalnog broja mečeva i maksimalnog broja setova u majstorici, Ub je preoteo šampionski tron od TENT – a i ispisao novu stranicu klupske istorije. Bio je to maraton sa obiljem preokreta, u kome su svi istinski ljubitelji odbojke mogli da uživaju.

Sa jedne strane iskustvo, sa druge mladost, a kvalitet obostran. Malo ko je očekivao da će domaćin u prvom setu tako „počistiti“ gošće iz Obrenovca, koje su stvarno bile nemoćne pred naletima raspoloženih protivnica. Kada je tim Uba duplirao prednost i došao do samo korak do istorijskog uspeha TENT je zaigrao na sve ili ništa. Neuporedivo bolje i agresivnije, a onda i malo sreće, tek novi prvak je morao da se dobije „na ruletu“. I tada, tri izuzetne odbrane i dva sjajna rešenja u napadu donele su Ubu nedostižnu prednost. Sve vreme su pravi „revolveraški“ obračun vodile Jelena Vulin i Sara Carić, koje su bile najraspoloženije u svojim timovima, ali je prvoimenovana imala sjajnu podršku saigračica, pa će 28 osvojenih poena pamtiti po tome što ih je ugradila u veliki uspeh.

Poslednja lopta, poslednji smeč u sezoni, označili su početak radosti domaćina. I ona će trajati sigurno danima, jer su svoju treću superligašku sezonu okončali trećim, ali najvrednijim trofejom, pa su u klupske prostorije posle trofeja u Kupu i Super Kupu, postavile i šampionski pehar.

Statistika Ub TENT