Aktuelnosti

SP KADETKINJA – JAPAN JE PROŠLOST, KOREJA SADAŠNJOST

Trebalo je biti jak i prebroditi tesan i može se reći težak poraz u osmini finala Svetskog prvenstva. Najbolje srpske kadetkinje su verovatno nemirno spavale posle neobične utakmice protiv Japana u kojoj je rival imao 2:0 u setovima i 24:19 u trećem, a kasnije one meč loptu koju nisu realizovale da bi na kraju ipak bile poražene. Put u Santa Fe, gde će igrati od 9. do 16. mesta, protekao je u nadoknadi sna, ali ipak i sa osmesima po dolasku.

-Moramo što pre da zaboravimo naj poraz i posvetimo se onom što nas čeka. Jeste da smo bile blizu, ali je Japan neke momente odigrao bolje, naročito u samoj završnici. Čeka nas Koreja, još jedan protivnik koji igra brzu odbojku, kombinatornu, sa sjajnom odbranom. Plasman među osam najboljih na svetu nam je izmakao, ali bilo bi lepo kada bi se kući vratili bar kao deveti – smatra Dejana Lekić, koja je odigrala sjajnu utakmicu u osmini finala.

Selekcija Koreje,novi protivnik (noć petak na subotu 01,00 časova) je poklekla pred Ruskinjama, bez većih šansi da se domognu četvrtfinala. O njihovoj igri vodi računa stručni štab, a devojke obećavaju dobru igru.

-Biće potrebno malo vremena da prođe kako bi zaboravili taj Japan. Verujem da ćemo se dobro spremiti za meč sa Korejom, jer sigurnio da će igrati slično. Mi smo sa druge strane pokazale u ta tri seta osmine finala da možemo da igramo dobro, pa verujem da ćemo nastavti u tom ritmu. Bilo bi sjajno da smo ušli u četvrtfinale, ali moramo da se adaptiramo na trenutne uslove, na nove protivnike i potrudimo se da na kraju budemo zadovoljne – kaže Rada Perović.

Dobro raspoloženje devojaka „podgreva“ i 27 stepeni u Santa Feu, pa je za očekivati da ono potraje.