Aktuelnosti

SRPSKI TANDEM OSVOJIO GRČKU

Srpski internacionalci Aleksandar Okolić i Nikola Mijailović osvojili su sa Olimpijakosom šampionsku titulu u Grčkoj. I to prilično ubedljivo, jer posle ligaškog dela i plej – ofa koji je odigran po malo čudnom sistemu, osvojili su najviše bodova i posle jedne sezone pauze, veliki pehar ponovo vratili u trofejnu salu u Pireju.

Četiri najbolja tima, Olimpijakos, Panatinaikos, PAOK i Siros, preneli su bodove u plej – of, koji je igran u vidu dva turnira istih. Bodovi su prenešeni, a crveno – beli su ih imali toliko da su ih dve pobede na prvom turniru promovisale u šampione. Poraz od PAOK – a ništa nije značio, a kuriozitet je što se tokom narednih par dana igra i drugi turnir koji će, bar što se trke za šampiona tiče, biti totalno nezanimljiv, a ostala tri tima će se boriti za što bolji plasman.

Srpski tandem dao je ogroman značaj osvajanju prvog trofeja u sezoni, a već za desetak dana igraće se i Kup Grčke, gde je Olimpijakos favorit, pa neće biti iznenađenje ukoliko se Aleksanrad Okolić i Nikola Mijailović u Srbiju vrate sa osvojenom „duplom krunom“.