Aktuelnosti

U ITALIJI BRUKA BRUKU STIŽE

3. 7. 2024.

Za protivnike na Evropskom šampionatu najbolje srpske odbojkašice do 22 godine i stručni štab pripremili su se detaljno. Međutim, niko od njih nije ni sanjao da će imati mnogo teže protivnike u vidu mnoštva neodgovornih osoba u avio kompanijama i organizatorima turnira koji se igra u italijanskom gradiću Kopertinu.

Plava ekspedicija je na put krenula avionom, u subotu pre podne, preko Ciriha da predveče stigla u Brindisi, najbliže mesto pomenutom Kopertinu. Tamo ih je dočekalo iznenađenje, jer prtljag nije stigao, pa su igračice i treneri imali od stvari samo ono što su spakovali u ručni prtljag koji je bio uz njih. Zna se već da su devojke u obavezi da u istom imaju kompletnu opremu za igranje utakmice i presvlaku za minimum jedan dan, koliko obično treba da se avio kompanija izvini za propust i pošalje prtljag, ukoliko do toga dođe. Uz to i organizatori čine sve kako bi se timu koji ima problem sve brzo rešilo.

Kada su srpske reprezentativke u pitanju (a one u kod sebe, naravno, imale gore pomenuto), očigledno da niko od pomenutih nije imao sluha, nije želeo, ili jednostavno  nije smatrao da treba imati tu dozu ljudskosti, pa devojke i stručni štab ulaze u peti dan kako su bez opreme za trening, najosnovnijih stvari za ličnu higijenu i svega ostalog što im nedostaje od stvari a svako zna šta je to sve. Posle dva dana kompletan prtljag je lociran u hangaru u Cirihu i to zahvaljujući jednom Srbinu koji je tamo zaposlen, koji ga je pronašao i koji je čak poslao snimak istog. Međutim, ni avio kompanija, a ni organizatori do srede ujutru još nisu prstom mrdnuli da se torbe sa opremom srpske reprezentacije, koje svakodnevno željno iščekuju, konačno upute ka Kopertinu. Bruka i sramota i za jedne i za druge. Devojke treniraju u dresovima jedne boje koje kasnije operu i imaju za utakmicu sutradan, baš kao i članovi stručnog štaba. I pobeđuju!

O nekim stvarima, poput interneta koji je dostupan u hotelu najčešće samo uveče kada mnogi odu na spavanje, skoro i da se ne razmišlja. Svaki povratak u hotel ili odlazak na obrok, prolazak pored recepcije hotela, kod svih članova srpske delegacije izazivaju samo jedan pogled i jedno pitanje:

-Jesu li konačno stigle stvari…

I onda sve to neko uporedi sa gostoprimstvom koje selekcije svih uzrasta imaju na takmičenjima koje organizuje Odbojkaški savez Srbije i vrlo lako dođe do zaključka da su organizacione razlike u svetlosnim godinama.

U nadi da su stvari konačno stigle…