Liga nacija

VNL 2024. – I KONAČNO – KAČKETI

23. 6. 2024.

Još od kvalifikacionih turnira prošle godine glavni cilj svih bili su kačketi. Oni su zapravo umesto bilo kojih medalja značili da se određena selekcija plasirala na Olimpijske igre. Konačno su se pomenuti kačketi našli na glavama reprezentativaca Srbije, posle meča sa Slovenijom odigranog u pet cvetova. Ishod neće niko pamtiti, utakmica kao takva biće zaboravljena vrlo brzo, ali ono što je usledilo posle, jeste ono što se vrlo često naziva – poraz za prolaz.

Iako su Igor Kolaković i njegov tim par sati pre meča sa domaćinom, a posle poraza Kube od Poljske, znali da će biti učesnici najveće sportske smotre u Parizu, daleko od toga da su želeli da meč traje što kraće. Suprotstavili su se protivniku koji sa druge strane nije želeo da razočara svoje navijače. Tačno da je pomenuta euforija oko plasmana na olimpijski turnir kod srpskih igrača trajala malo duže, ali su se potom vratili u meč i dok samog kraja bili ravnopravni rival trenutno, na tabeli bar, boljoj selekciji.

Oni koji su izneli najveću teret tokom naporne i specifične Lige nacija dobili su zasluženi odmor, a oni koji su dobili šansu iskoristili su je još jednom i pokazali da su zasluženo tu gde jesu. Baš kao i svi momci koji su po završetku meča proslavili veliki uspeh sa kačketima na glavama.

256677466