Liga nacija

VNL 2024. (Ž) – VEĆ VIĐENO…

16. 6. 2024.

Bio je to treći čas na visokoj odbojkaškoj školi na kome prisustvovala podmlađana reprezentacija Srbije. U svoje glave i beležnice sigurno su upisale još neke korisne stvari, ali za razliku od utakmica protiv Holandije i Francuske, ovoga puta nisu osvojile ni jedan set. Ono što je bilo već viđeno, to je igra srpskog tima u dobrom delu meča, kada su devojke opet parirale mnogo uigranijem i trenutno kvalitetnijem protivniku.

Atmosfera je bila sjajna i pred 8.000 pristalica japanske selekcije, plave su tokom celog seta bile “u igri”. Međutim, ponovile su se neke stvari iz prethodna dva meča, naročito onog sa Francuskinjama, a to je prevashodno veliki broj grešaka koje su pravile i koje su samo posledica dekoncentracije i neuigranosti. Do samog kraja prvog dela igre sjajno su se uklopile u celokupnu predstavu pred mnogobrojnom publikom. A onda su u završnici malo predahnule, što su Japanke iskoristile da na veliku radost tvojih navijača osvoje taj set. To i te kako ostavilo traga na srpske odbojkašice, ali kako je drugi set odmicao one su smanjivale početnu prednost domaćina. Međutim bilo je evidentno da će opet doći do pada u igri. I to se nažalost dogodilo, a onda u trećem periodu jednostavno nisu mogle da pariraju razigranim Japankama, koje su se ovom pobedom zvanično plasirale na Olimpijske igre koje se uskoro održavaju u Parizu.

Sama atmosfera i rival koji igra za njih još uvek neobičnu ali izuzetno kvalitetnu odbojku, sigurno će im ostati plavim damama u sećanju, a najviše verovatno sedamnaestogodišnjoj Milici Vidačić koja je u dresu seniorske reprezentacije osvojila svoj prvi poen. Vrlo brzo će imati priliku za još jedan meč i to sa rivalom protiv čijih vedeta do pre mesec dana nisu ni sanjale da će se naći preko puta mreže. Italija je taj protivnik(nedelja 08,00), posle čega se ekspedicija iz fukuoke vraća za Srbiju i posle čega bi selektor Đovani Gvdeti koji nije bio u Japanu, trebalo da se izjasni Hoće li neko od ovih devojaka biti priključen najboljem timu koji se priprema na Kopaoniku već nekoliko dana

SERBIA JAPAN Match Report