Liga nacija

VNL 202R. (M) – BEZ IZNENAĐENJA, ALI SA NADOM

22. 6. 2024.

Da su u nekim slučajem najbolji srpski odbojkaši pobedili Poljsku, odagnali bi sve dileme i slavili bi dan Pre kraja poslednjeg turnira Lige nacija plasman na Olimpijske igre. Ovako, odluka ostaje za poslednji dan, a možda i poslednji duel protiv Slovenije za plave bude samo onaj što se zove “za dušu”. Jer ukoliko tim Nikole Grbića pobedi Kubu (nedelja 13,00), makar istim rezultatom kao što je momke koje trenira Igor Kolaković, plavi će automatski biti učesnici turnira u Parizu. Ukoliko Kubanci ipak pobede, onda je sve na srpskoj selekciji, jer im u tom slučaju samo pobeda nad Slovencima (nedelja 20,30) otvara vrata Pariza.

Iako je malo ko očekivao da srpski tim može da napravi iznenađenje u duelu sa domaćinom finalnog turnira Lige nacija, koji je sjajnim igrama u ovom takmičenju i plasmanom na tabeli obezbedio učešće na “fajnal ejtu”, plavi su odigrali dobar meč i bili nadomak iznenađenja. Doduše sve vreme su stizali prednost Poljaka koji su, bar što se setova tiče, uvek bili za korak ispred, ali tu se videla želja momaka koji su bili na terenu da još jednom daju svoj maksimum. Stekao se utisak kao da su obojica selektora neke svoje adute skrivali pred mečeve koji doduše samo srpskom timu odlučuju sudbinu.

Bilo kako bilo, sve se po davnim prognozama svelo na poslednji dan i na možda jedan a možda dva meča. Kuba ili Srbija, Srbija ili Kuba, za poslednje mesto na Olimpijskom turniru u Parizu, za par nedelja.

SRB-POL 2-3