Liga nacija

VNL (M) – ZA KLASU BOLJI AMERIKANCI

8. 6. 2024.

Najbolji srpski odbojkaši nikako da vežu dve dobre utakmice. Pošto su savladali Holandiju mnogi kojima su oni na srcu mislili su da će sličnu igru a i rezultat ponoviti i protiv Amerikanaca. Međutim to se nije desilo i plavi su pretrpeli još jedan poraz ali u svoj nesreći ima mnogo sreće s obzirom da Kubanci ne igraju ni blizu kao što su igrali mečeve prvog turnira pa oni svojim porazima drže tim Igora Kolakovića i dalje u igri za olimpijski turnir u Parizu.

Kada jedan tim a to je u ovom slučaju bio evropski šampion iz 2019. godine, kada je uzgred rečeno osvojena poslednja medalja, u toku četiri seta postavi samo pet blokova a od toga je tri delo samo jednog čoveka, Marka Podraščanina, onda ne može da se očekuje pozitivan ishod kako su plavi igrali još su i dobro prošli jer su uspeli da otkinu neki bod na svetskoj rang listi osvajanjem seta a moglo je da se desi da osvoje još jedan. Međutim, američki odbojkaši u trećem periodu nisu pravili greške koje su ih krasile u prvom pa su vrlo brzo meč uveli u za njih mirnu završnicu. Sa druge strane reprezentativci Srbije koji su svi bili na terenu tokom meča su totalno potonuli i poslednji set okončali sa samo 14 poena. Zašto su igrali svi možda i može da se izvuče zaključak, a zašto su osvojili toliko malo poena, to verovatno nije jasno ni njima samima.

256669239

1 Responses

  1. Iako je Japan daleko, molim te da ne gasis obavestenja na ovom sajtu i da nam prenosiš sto više detalja. Te mlade dame zaslužuju najveću moguću medijsku pažnju.

    Hvala!

Comments are closed.