Olimpijske igre

OI MUŠKARCI – AMERIKANCI IZGURALI PLAVE IZ OSAM

2. 8. 2024.

Kockice se, nažalost, nisu poklopile i utakmica trećeg kola protiv Kanade (subota 21,00) biće poslednja muške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Sistem takmičenja, nešto lošije izdanje protiv Slovenije i nepovoljni rezultati poslednjeg kola u drugim grupama donela su takav epilog, da se najbolja srpska selekcija neće naći u četvrtfinalu, pa će pomenuti susret plavih sa Kanađanima biti za prestiž.
Najpre su Nemci učinili uslugu momcima koje trenira Igor Kolaković, i ubedljivo pobedili Argentinu. Potom je Brazil savladao Egipat prilično ubedljivo, što se i očekivalo, i sebi obezbedio plasman među osam. Trebalo je da se poklope još dva rezultata kako bi se plavi našli u nastavku takmičenja na setkoličnik – da Amerikanci pobede Japan maksimalnim rezultatom, a onda plavi na isti način Kanadu. Ono što nije bilo povoljno jeste da je odbojkašima Sjedinjenih Američkih Država i dva seta bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, a Japancima jedan za prolaz u narednu fazu takmičenja. I kad su ih osvojili zadovoljili su se time sportskim žargonom rečeno “malo se sklonili” što je Japan iskoristio da osvoji set koji im je doneo veliku radost.
Nažalost, meč sa Kanadom biće poslednji zajednički jedne sjajne generacije jer su neki igrači su mnogi najavili oproštaj od reprezentativnog dresa. Ipak je on bio na najvećoj svetskoj sportskoj smotri sa najjačim selekcijama na planeti.

 

REZULTATI I TABELE

A GRUPA, prvo kolo: Francuska – Srbija 3:2, Slovenija – Kanada 3:1, drugo kolo: Slovenija – Srbija 3:0, Francuska – Kanada 3:0, treće kolo: Francuska – Slovenija 2:3, Srbija – Kanada (nedelja).

PLASMAN: Slovenija 8, Francuska 6, Srbija 1, Kanada bez bodova.

 

B GRUPA, prvo kolo: Italija – Brazil 3:1, Poljska – Egipat 3:1, drugo kolo: Poljska – Brazil 3:2, Italija – Egipat 3:0, freće kolo: Italija – Poljska (nedelja), Brazil – Egipat 3:0.

PLASMAN: Italija 6, Poljska 5, Brazl 4, Egipat bez bodova.

 

C GRUPA, prvo kolo:Japan – Nemačka 2:3, Amerika – Argentina 3:0, drugo kolo: Japan – Argentina 3:1, Amerika – Nemačka 3:2, treće kolo: Amerika – Japan 3:1, Nemačka – Argentina 3:0.

PLASMAN: Amerika 7, Nemačka 6, Japan 6 Argentina bez bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *