Olimpijske igre

OI MUŠKARCI – KUĆI IPAK NASMEJANI

3. 8. 2024.

Znalo se i pre meča najbolje srpske i kanadske selekcije da ni jedan ni drugi tim neće u osminu finala, pa su i jedni i drugi, u duelu koji je bio samo stvar prestiža, želeli pobedom da se oproste od Olimpijskih igara u Parizu. Kući se, bez obzira što se nisu domogli četvrtfinala, koje su toliko želeli, sa osmehom vraćaju odbojkaši Srbije. Ni jedni ni drugi nisu hteli da se oproste od navijača, a da ne pokažu sve ono što znaju i što su prethodna dva kola propustili. Zato je ovaj duel trajao pet setova, čak i malo duže, u kome su plavi napravili potpuni preokret. Bili su na ivici ubedljivog poraza, ali kao da nisu želeli pred navijače i prijatelje u Srbiju, a da ne pokažu bar delić onoga što stvarno znaju i što ih je objektivno i dovelo na najveću svetsku sportsku smotru.

Pojedini igrači su najavili da bi ovo mogao da im bude i poslednji meč u nacionalnom dresu, a poslednja igra na Olimpijskim igrama u svakom slučaju. Dugo se znaju, veliki su prijatelji, skoro pa kao braća i želeli su da uživaju u poslednjoj zajedničkoj utakmici. Posle prva dva izgubljena seta, kao da su rešili da igraju na sve ili ništa i da uživaju u meču koji će dugo pamtiti. Počeli su da “okreću” protivnika, da serviraju sve bolje, da blokiraju mnogo više, da napadaju preciznije i da im u polju retko koja lopta padne, što bi se reklo, tek tako. Naravno, svoje motive imali su i odbojkaši Kanade, što je duel ove dve selekcije učinio izuzetno neizvesnim, pa su čak,bez obzira što i jedni i drugi ne nastavljaju takmičenje, atmosferu na tribinama doveli do usijanja.

I radovali su se plavi kada je sudija označio kraj, kada je pala poslednja lopta, kada je pobedom jedna sjajna generacija završila svoj reprezentativni put. Ko će postati jedan od najvernijih navijača, znaće se uskoro, ali sasvim sigurno je da u ovom sastavu srpski tim više nikada neće igrati. Zato će možda pamtiti da nisu uspeli da se domognu četvrtfinale u Parizu ali samo po pobedi protiv Kanade.

srb-can 3-2 Statistika Srbija Kanada

Muškarci

A GRUPA, prvo kolo: Francuska – Srbija 3:2, Slovenija – Kanada 3:1, drugo kolo: Slovenija – Srbija 3:0, Francuska – Kanada 3:0, treće kolo: Francuska – Slovenija 2:3, Srbija – Kanada 3:2.

PLASMAN: Slovenija 8, Francuska 6, Srbija 3, Kanada 1 bod.

 

B GRUPA, prvo kolo: Italija – Brazil 3:1, Poljska – Egipat 3:1, drugo kolo: Poljska – Brazil 3:2, Italija – Egipat 3:0, freće kolo: Italija – Poljska 3:1, Brazil – Egipat 3:0.

PLASMAN: Italija 9, Poljska 5, Brazl 4, Egipat bez bodova.

 

C GRUPA, prvo kolo:Japan – Nemačka 2:3, Amerika – Argentina 3:0, drugo kolo: Japan – Argentina 3:1, Amerika – Nemačka 3:2, treće kolo: Amerika – Japan 3:1, Nemačka – Argentina 3:0.

PLASMAN: Amerika 8, Nemačka 6, Japan 4, Argentina bez bodova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *