Aktuelnosti

54. MAJSKI TURNIR – DUPLA KRUNA U SLAVU TRADICIJE

Opet je sve bilo bez greške, opet je su svi bili pobednici, a oni malo bolji su osvojili medalje. Tako bi još jednom u najkraćem mogla da se “podvuče crta” na Trofej Beograda u odbojci ili Majsti turnir kako ga svi još bolje znaju, koji je ove godine igran 54. put. Osam zemalja je imalo svoje predstavnike, ukupno 36 ekipa je učestvovalo, igralo se na pet terena “od jutra do sutra”, a veliki broj prijateljstava sklopljenih u to vreme, brojni osmesi i aplauzi, jasna su potvrda da je organizator još jednom odradio veliki posao.

Majski 2MajskiPoslednji dan i borbe za medalje, bili su kruna dešavanja. U dvorani Šumice nije bilo slobodnog mesta, sedelo se čak na stepeništu, pored samog terena, ni mesta za stajanje nije bilo. U svečanoj loži čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić i Ivan Knežević, a na terenu dominacija domaćina. Kadetkinje Beograda su u finalu bile uspešnije od Obrenovca, a kadeti iz glavnog grada od vršnjaka iz Požarevca. Bronzane medalje osvojile su devojke iz Banovaca, odnosno momci iz Novog Sada. Najbolji igrač turnira bio je Ognjen Niketić, a igračica Jovana Ćirković, kojima su dobili nagrade portala www.odbojka-volleyball.com.

Majski 1Nagrade su uručivali nekada proslavljeni reprezentativci Anja Spasojević i Marko Samardžić, predsednik Skupštine OSS Radoslav Milić, čelnici Odbojkaškog saveza Beograda Mladen Maran i Igor Miljković, kao i brojni sponzori. Na kraju, uz obilje konfeta, poljubaca i čestitki, upućen je poziv svima da se na istom mestu u isto vreme nađu i naredne godine, na 55. Trofeju Beograd.

Majki 3 Majski pobednici Majki 4