Aktuelnosti

54. MAJSKI TURNIR – NA DELU BUDUĆI ŠAMPIONI

Turnir sa sigurno najdužom tradicijom, “Trofej Beograda”, igra se 54. put. Od četvrtka do subote (2. – 4. maj) u dve dvorane, Impuls i Voždovac na Banjici, na šest terena, igraće 36. muških i ženskih selekcija, iz osam zemalja (Srbija, Italija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija). Brojke će vrlo brzo biti zaboravljene, pamtiće se pobednici, osvajači medalja, ali i druženje koje uvek bude najlepša uspomena sa ovog takmičenja, poznatijeg pod nazivom – “Majski turnir”.

majski turnir kzn 28639Uvek se napominje, sa razlogom, da su kroz njega prošli svi nekadašnji i sadašnji reprezentativci i reprezentativke naše zemlje, da napominju da su im te utakmice “u rangu” onih koje su kasnije igrali za najsjajnija svetska odličja. Ovogodišnji promoteri, Anja Spasojević i Marko Samardžić, samo su još jedan dokaz koliko se vodi računa o tradiciji i kvalitetu. oboje su saglasni u sećanjima da je “Majski turnir” bio nezaboravno iskustvo i prva bitnija stvar u njihovim karijerama. Njih dvoje će u subotu oko 14 časova u dvorani Šumice, koja će biti “umivena” kao za finale Lige šampiona,, posle finala u obe konkurencije, podeliti medalje najboljim timovima.

Kod devojčica, rođenih do 2002. godine, za medalje će se boriti Batočina, Bileća, Budimpešta, Žirovnica, Zagreb, Maribor, Milano, Novi Sad, Obrenovac, Skoplje 1, Skoplje 2, Smederevo, pionirska selekcija Srbije, pionirska selekcija Hrvatske, Stara Pazova, Hoče, Čačak, Šabac, Beograd 1 i Beograd 2.
Kod momaka je granica godinu dana veća, igraju rođeni 2001. i mlađi, u timovima Baljeva, Žirovnice, Kragujevca, Ljubljane 1, Ljubljane 2, Maribora, Modriče, Novog Sada, Požarevca, Podgorice, Smedereva, Sremske Mitrovice, pionirske selekcije Srbije, Beograda 1 i Beograda 2.

Portal www.odbojka-volleyball.com, darivaće trofejima najboljeg igrača i najbolju igračicu 54. Majskog turnira.