Aktuelnosti

U PARIZ BEZ BRANKICE MIHAJLOVIĆ

15. 5. 2024.

Osvajač bronzane medalje sa poslednjih Olimpijskih igara, ženska selekcija Srbije, u odbranu iste, ali i napadu na još (naj)sjajnije odličje u Pariz, ide bez – Brankice Mihajlović. Selektor Đovani Gvideti je računao na nju, želeo da posle pauze od par godina opet bude u timu, a jedna od najboljih igračica sveta kada su napadačke sposobnosti u pitanju, takođe je našla motiva i imala želju da ponovo obuče plavi dres. Međutim, kako se bliži okupljanje onih najboljih srpskih odbojkašica, za početak priprema za Olimpijske igre, sve je izvesnije da među njima neće biti Brankice Mihajlović.

Gde je „zapelo“… Sve su češće i glasnije priče da je odbojkašica koja je osvojila sve što se osbvojiti može i koja je u nacionalnom timu prvi put zaigrala još 2012. godine, trebalo je da se nađe (odnosno bila je) na spisku igračica koje se trenutno nalaze na utakmicama prvog, kasnije i drugog vikenda Lige nacija. S obzirom na njeno višegodišnje iskustvo, na igranje u jakim ligama sveta, a po završenim klupskim sezonama uvek i reprezentaciji, svakako da je premorena i da joj je, posle još jedne godine gde je igrala u Kini i Francuskoj, bio preko potreban odmor. Isti onaj na kome se nalaze Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Mina Popović i Bianka Buša. Međutim, selektor Gvideti je skoro insistirao na tome da se ona nađe u avionu sa mladima, Aleksandrom Uzelac, Henom Kurtagić, Mašom Kirov, Minjom Osmajić, Vanjom Bukilić, Anom Malešević, Vanjom Ivanović, Marijom Miljević, kao i nekolicinom malo starijih, Slađanom Mirković, Sarom Lozo, Katarinom Lazović, Bojanom Milenković, Aleksandrom Jegdić, i iskusnih Anom Bjelicom, Teodorom Pušić, Silvijom Popović… I izgleda da tu nisu mogli da pronađu zajednički jezik. Svako je imao svoje razloge, ali bez rešenja.

Možda o epilogu ovog „slučaja“ može da govori još jedna stvar. Nedavno je Brankica Mihajlović preko društvenih mreža pozdravila i pozvala učesnike kampa TIN VOLEJ, koji organizuju Tijana Malešević i Nataša Krsmanović, da dođu i da se druže na Zlatiboru. Kao čovek od reči, znači da će i ona biti tamo, a dve smene su od 30. juna do 14. jula, u jeku priprema za Olimpijske igre.

To znači…