Liga nacija

WNL 2024. (Ž) – ZA POČETAK SAMO SET

16. 5. 2024.

Pobeđivala je Dominikanska Republika mnogo jače sastave selekcije Srbije, nego što je to onaj koji je otputovao u Brazil, na mečeve prvog turnira Lige nacija 2024. Desilo se to još jednom, čime je produžena pozitivna serija prvih, odnosno negativna drugih, u međusobnim duelima u poslednjih par godina. Meč je trajao četiri seta, taman onoliko koliko su i jedne i druge provele na terenu, a devojke sa Kariba su ukljužile tri prva boda u ovom takmičenju (25:18, 25:17, 21:25, 25:20).

Dileme nije bilo, a Dominikanke su se „pitale“ znatno više nego plave devojke. Igrale su onoliko koliko je bilo potrebno, koristeći svoje iskustvo i uigranost, uz naravno, kvalitet koji poseduju. Selektor Đovani Gvideti je probao savetima, izmenama, tajm – autima, ali malo toga je polazilo za rukom, tačnije, malo toga su kud i kamo iskusnije protivnice dopuštale mladim Srpkinjama. Jedan set je bio maksimum, ali treba reći da je on osvojen posle dobre igre u završnici, što za ostala tri nije bio slučaj, a da su na terenu bile devojke iz Superlige Srbije, Marija Miljević, Vanja Ivanović, Minja Osmajić… Raduje podatak da je selekcija Srbije bila uspešnija u bloku, što je slaba vajda vezano za ovaj meč, ali je možda jedan od podsticaja za naredne, a prvi sledeći je protiv Tajlanda (petak 19 časova), selekcije koja je u prvom kolu namučila Amerikanke, doduše samo u prva dva seta.

Ako treba izdvajati pozitivne, stvari, a treba, onda je to svakako i igra povratnika u reprezentaciju, Silvije Popović, koja je podsetila na dane kada je bila jedna od najboljih na svetu, i njena pojava će svakako dobro doći svima.

Rezultati prvog kola: Bugarska – Holandija 0:3, Italija – Poljska 0:3, Kina – Koreja 3:0, Brazil – Kanada 3:1, Francuska – Nemačka 0:3, Japan – Turska 3:2, SAD – Tajland 3:1, Srbija – Dominikanska Republika 1:3.

Statistika Srbija D. Republika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *