Aktuelnosti

KOVAČEVIĆ U RUMUNIJI, KO GA MENJA…

16. 5. 2024.

Železničar iz Lajkovca i Branko Kovačević sarađivaće još – nekoliko dana. Posle četiri godine, osvojenog Kupa i Super Kupa Srbije, došlo je vreme da se dve strane pozdrave. Iskusni stručnjak se seli, tačnije vraća u Rumuniju, ovog puta u trgovište, koji će mu biti treći klub u toj zemlji, posle Galacija i Dinama iz Bukurešta.

-Bile su to lepe četiri sezone. Još nekoliko treninga, tačnije do kraja meseca, jer tako piše u ugovoru, koji smo uvek poštovali. Možda smo se malo i zasitili jedni drugih, pa nije loše da se nešto promeni. Idem u Rumuniju, Trgovište je klub koji je tražio trenera, a ja sam tražio klub. Nekako su nam se spojile ambicije i verujem da će sve biti kako treba. Železničaru – svako dobro – iskren je Branko Kovačević.

Postavlja se pitanje – ko će ga zameniti. Nije tajna da je opcija brj jedan bio Igor Žakić, čija je supruga Emilija bila prvi dizač ekipe iz Lajkovca prošle sezone. Međutim, mladi stručnjak ne napušta TENT, pa je „potraga“ nastavljena. Iako je nezahvalno „licitirati“, ali novog trenera Železničara trebalo bi tražiti među onima sa kojima su, tako se priča, na spisku uprave kluba koji je već počeo razgovore. To su Goran Ilić, Branko Gajić, Dejan Desnica, Vladimir Kapriš… Da li će ovaj broj kandidata ostati ili će biti uvećan, ostaje da se vidi.