Više od igre

ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ – CRNKE ILI PLAVUŠE…

Opet su reprezentativci briljirali sa pitanjima, pa Aleksandru Atanasijeviću nije bilo baš lako. Ipak, ispoštovao je svoje kolege iz nacionalne selekcije i odgovorio na ono što ih zanima, ali i na sitne provokacije istih. Evo kako to izgleda.

Aleksa Brđović

Da li bi želeo karijeru da završiš u svom “voljenom” klubu Partizanu ili možda u Crvenoj zvezdi za koju si nekada navijao?

A. A: Skoro pa da sam znao da ćeš da pitaš nešto ovako. Sigurno da bih voleo da završim karijeru u Partizanu, to je najbolji klub, sa najboljim navijačima, pa možda jednog dana zaigramo jedan protiv drugog, ja u crno – belom, ti u crveno – belom. Ali ne znam da li ću se slikati sa šalom Zvezde kao što si ti radio svojevremano. Pozdravi Krsmana, srećno u sezoni i vidimo se uskoro.

Dražen Luburić

Da li si pročitao knjigu koju nam je selektor poklonio na početku priprema i ako jesi da li se slažeš sa konceptom iste?

A. A: Lube, Lube… Dovodiš me u neprijatnu situaciju, jer ako kažem da nisam pročitao, selektor će da se naljuti na mene. Pročitao sam je i slažem se sa svime što je u njoj napisano, jer rad je jedina stvar koja vodi do uspeha. Reci mi da li si je ti pročitao…

Neven Majstorović

Opiši svakog igrača iz reprezentacije u dve reči…

A. A: Znam da bi ti voleo da odgovaram sat vremena, ali ne želim da nekog izdvajam. Reprezentacija je skup sjajnih ljudi i velikih igrača, što se pokazalo na takmičenjima, a atmosfera govori koliko je dobrih momaka na jednom mestu.

batara-i-kataraMilan Katić

Batara, namo da si bio prva zvezda Peruđe, a da li se tu dolaskom Marka Podraščanina nešto promenilo?

A. A: Katara, pomenuo si dosta toga, jer ipak je Potke neko ko ima ogromnu harizmumnogo je duhovit, svi ga vole, neverovatno su ga dobro prihvatili, tako da je teško nositi se i boriti sa njim. Ali nema veze, prija mi staus druge, treće ili četvrte zvezde u ekipi. Manje pritisaka za mene, više za Potketa, pa da vidimo kako će da se izbori sa tim.

Marko Ivović

Da li je istina da si posle utakmice sa Vojvodinom u finalu plej – ofa, bio napadnut od strane jednog protivničkog igrača?

A. A: Vrhunsko pitanje. Tačno je, umesto da slavim pobedu u finalu, ja sam bežao po terenu i spasavao živu glavu. Svestan sam da sam malo teži na terenu, da umem da isprovociram, a to sam tada radio sa namerom da bih došli do titule. To se tebi tada nije svidelo, ali zahvaljujući Nikoli Jovoviću sam se spasao i nisi me prebio u hodnicima SPENS – a. To nas je možda još više zbližilo pa sada ne samo da smo drugari, nego i kumovi.

bata-i-pocaMarko Podraščanin

Kako si se osećao kada si se vratio na teren i da li misliš da možemo do “Skudeta” ove godine?

A. A: Bio je to zaista fantastičan osećaj, znaš i sam kako je izgledalo. Prošlo je pet meseci od moje poslednje utakmice i drago mi je da su pratili ono što ja radim. A za „Skudeto“, verujem da ćemo zajedno stići do njega. To je nešto što meni fali, a tebi ne, pokaži mi kako se osvaja, pa da idemo zajedno ka tome.

Tomislav Dokić

Hoće li Magnum razočarati milione obožavateljki sa svih meridijana nekom skorom objavom da staje na ludi kamen ili se plaši za živote miliona istih koje bi možda razmišljale o samoubistvu pa čeka pravi trenutak?
A. A: Tomislave legendo, voleo bih da nađem savršenu ženu, kao što si ti našao, ali mi nešto ne ide od ruke. Nije da ne tražim, ali za sada bez uspeha. Međutim, nastaviću da tražim još jače i bolje, pa se nadam da ću naći devojku svog života, jer ja verujem u pravu ljubav.

bata-i-liskeSrećko Lisinac

Crnke ili plavuše? Ako si raspoložen, može i zašto?

A. A: Ti dobro znaš da za nas nema značaja da li su crne ili plave. Odgovoriću onako kako svi očekuju, jer je stvarno tako, a to je da boja kose nije bitna, nego kakva je devojka, da je dobra osoba, naravno i da ima fizički izgled. Uostalom, imamo isti ukus, pa najbolje znaš moj odgovor.

Nikola Rosić

Kako ti se svideo rad sa mladima na kampu i ko je najviše uticao na tvoj karakter u igri?

A. A: Znaš i sam koliko nam je bilo dobro. Skoro da sam zaboravio sa koliko strasti deca igraju odbojku i koliko joj ljubavi daju. Pozivam decu da i naredne godine dođu na kamp i da uživamo zajedno. A ko je uticalo na moj karakter… Svi po malo. Pokušavam da budem bolji iz dana u dan i mislim da je to najvažnije.

Nemanja Petrić

Šta se dešava sa tvojom bujnom kovrdžavom kosom i kako i gde vidiš sebe posle igračke karijere?

A. A: Voleo bih da ti dam pravi odgovor na prvo pitanje, ali ne znam šta mi se dešava sa kosom. „Raspada se“, počeo sam da se šišam na kratko da bih sakrio „temaru“, ali vratiće se jednog dana. Moram možda da promenim šampon, a pošto si ti ekspert za te stvari, spreman sam da prihvatim svaki savet. A gde vidim sebe posle karijere – nemam pojma! Planiram da igram što je duže moguće, da ne bih morao da mislim na tu temu. Ali jednom negde na moru ti i ja, da pijemo piće i ne razmišljamo ni o čemu.

11Dragan Stanković

Posto će ti svi postaviti neka šaljiva pitanja ja ću te pitati kako si? Kako se osećaš posle povrede i kada te možemo videti u prepoznatljivoj formi?

A. A: Vidi se da si kapiten, ozbiljan čovek, a ne kao mnogi drugi. Dobro se osećam, sa cevanicom nemam više problema, ali sad dolazi period privikavanja na skokove. Najvažnije mi je da sam se vratio na teren, da mogu da igram, ne osećam bolove, a trudiću se da se što pre vratim u prepoznatljivu formu, pa da onda prvo vodimo bitke u Italiji na različitim stranama, a onda na istoj, u dresu reprezentacije.

Uroš Kovačević

Kakav je osecaj kada ti skandira šest hiljada ljudi? I ljubi Poću.

A. A: Nešto neverovatno, jedan od najlepših osećaja koje sam doživeo u dosadašnjoj karijeri, jer u tom momentu nisam „provalio“ da su svi ustali da me pozdrave, nego tek kasnije kada sam kod kuće odgledao snimak. Biće mi to urezano u pamćenje celog života. Ljubiću Potketa, a i ti ćeš imati priliku za to već za koji dan na utakmici.

baticaNikola Jovović

Da li ti prija i kako se nosiš sa velikom popularnošću kako u Srbiji tako i u Italiji i kako je moguće da još uvek nemaš devojku uz sebe?

A. A: Tražim je, ali nikako da se pojavi. Verujem da ću je u nekom narednom periodu pronaći, kao što se to desilo tebi. Ako imaš neki predlog, ti javi, pa da se konsultujemo, kao što to uvek radimo. Pozdravi Milicu. A što se popularnosti tiče, ne znam šta bih ti rekao, jer ne smatram sebe nešto popularnim. „Ne daj, ne daj nikom…“

 

 

 

Spremi se Marko

Ko je sledeći ko će odgovarati na pitanja?

– Jedan jedini, neponovljivi – Marko Podraščanin. Tako da – ljudi, navalite.

poca

1 Responses

Comments are closed.