Aktuelnosti

ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ – NA TERENU ZA DVE NEDELJE

Mnogi su ga nazvali najmaleroznijim igračem leta, možda i šire. Drugi su opet razumeli njegove probleme, a ono u čemu su se svi složili jeste podrška. Jedan od najboljih mladih igrača sveta, Aleksandar Atanasijević, sticajem okolnosti, nije učestvovao u osvajanju Svetske lige, iako je godinama unazad u plavi dres ugradio ogroman deo sebe. Povreda je jedina koja je bila jača od njega, njegove ogromne želje da igra za plavi tim i koja ga je rastavila od svoje “odbojkaške braće”. Poznato je već da je zbog problema sa tibiom (cevanicom) propustio završni turnir najprofitabilnijeg takmičenja na planeti.

– Osećaj je bio neverovatan iako nisam bio tamo. Znam koliko je svaki igrač želeo taj trijumf, koliko je svako od njih, ali i članova stručnog šataba, uložio sebe da dođe do toga. Bio sam mnogo srećan i kada sam video svoj dres na pobedničkom postolju, što govori kakav smo tim ustvari. Hvala im na tome.

USKORO, KOLIKO VEĆ SUTRA, ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ ĆE NA STRANICI OVOG PORTALA, NJEGOVIM POSETIOCIMA DATI ODREĐENI ZADATAK. ONAJ KO GA NAJBOLJE BUDE ISPUNIO, DOBIĆE MAJICU REPREZENTACIJE ILI EKIPE SIR SEJFTI PERUĐE, SA NJEGOVIM POTPISOM.

Povreda je sanirana kako treba, ali se na povratak na teren još uvek čeka. Kada će se to desiti?

– Sve je pod kontrolom. Za neki dan počinjem da skačem i treniram sa ekipom, a za 15 dana verujem da ću biti i na terenu. Uželeo sam se igre, a radio sam sve što je bilo u mojoj moći da “skratim” vreme povratka, vežbe u teretani, razna istezanja i jačanja, terapije… Sada se ispostavlja da su sve te vežbe “na suvo” rađene sa razlogom.

Šta bi bilo sa povredom i hiruškim zahvatom da se naša selekcija plasirala na Olimpijske igre?

– Onda bih verovatno kroz Svetsku ligu pokušao da smanjim bolove koji su stvarno bili veliki. Hiruški zahvat je bio neophoan, a momanet u kome je on urađen bio je što bi se reklo u “minu do 12”. Da smo se plasirali u Rio… Ma sve bi bilo drugačije… Ali dobro, biće još Olimpijskih igara.

Nedavno se pojavio “klip” u kome Aleksandar Atanasijević glavom diže “penal” saigraču, a on to smečuje u tri metra…

– Malo smo se šalili, ali ispalo je sjajno. Sreća pa je neko to snimio tog momenta, pitanje je da li bi mogli da ponovimo kasnije… Uostalom, odbojka se i igra glavom.

A ko je najbolje igra na taj drugi način?

– A ko drugi nego Goran Vujević. Šta on može da vidi i kako razmišlja na terenu, to ne može niko. Bilo je još takvih, ali je Kvisko jedan i jedinstven. Čast je bila igrati sa njim.

bata-1Iako je sada Vujević sportski direktor, on sedi na klupi ekipe iz Peruđe, pored Slobodana Kovača, a među igračima su pored Atanasijevića još Marko Podraščanin i Mihajlo Mitić. Kojim jezikom se priča na tajm – autima?

– Uprkos gore pomenutom – italijanski, tako je Boba odlučio. Možda je nama lakše da pričamo na tom jeziku nego ostalima da uče srpski. A uče ga, po malo. Šalu na stranu, lepo je biti među svojima u inostranstvu. Osećam se skoro pa kao kod kuće.

Popularnost koju ima, mnogi bi voleli. Gde je najveća, u Italiji, Srbiji, možda Poljskoj i da li nekad ume da smeta?

– Pre svega, sebe uopšte ne smatram nekim naročito popularnim sportistom. Ali, ako je već tako, nikad mi nije smetalo, a verujem i da neće. Volim da igram pred punim dvoranama, to mi daje neku dodatnu energiju, motiviše me da pokažem najviše što znam.  I mislim da popularnost dolazi sa rezultatima, a srećom, bilo ih je, tako da nije važno da li se radi o Poljskoj, Italiji ili Srbiji.

Svi koji vole odbojku, jedva čekaju povratak na teren ovog izuzetno pozitivnog momka. I to ne samo u Italiji, Poljskoj ili Srbiji, već i zemljama gde nije igrao, gde je najveći “neprijatelj” tamošnjih reprezentacija i klubova. A to je samo dok je na terenu. Posle meča, svi hitaju ka njemu.

 

Šišanje na kratko

Od kada se pojaviobata u javnosti, Aleksandar Atanasijević ima karakterističnu frizuru. Mnogi smatraju da bi mu kraća kosa mnogo bolje stajala, pa pitaju da li će se i kada ošišati na kratko…

– Pa sada imam kratku kosu – kaže uz osmeh. – Uopšte, kad je leto, tada skratim kosu. Sad, šta je nekom kratka kosa, to je već za razmatranje.

 

Partizan, moj klub

Mnogi su postavljali pitanje za koga od večitih rivala navija Aleksandar Atanasijević…

– Znam da se nekima neće dopasti, ali za Partizan. U tom klubu sam igrao nekad, pratim rezultate svih sportista, ali se najviše divim košarkašima. Oni su mnogo puta pokazi da srcem može mnogo toga da se nadomesti. Ne samo poslednjih godina, nego kroz istoriju uopšte.

 

Glumice ili pevačice

Kad je neko idol mladih, kada ima mnogo pratilaca po društvenim mrežama, kada je uspešan, onda ga često vezuju za druge poznate ličnosti suprotnog pola. Za mladog odbojkaša su često govorili da voli te pevačice, pa glumice…

– Stvarno mi to nije bitno. Ono što jeste, je da mi ta osoba odgovara, da mi bude lepo i prijatno… A čime se bavi, najmanji problem.

 

 

bata-x2