Aktuelnosti Gran pri

ANA ANTONIJEVIĆ: REJTING KOJI OBAVEZUJE

Pre samo nekoliko godina, Ana Antonijević je bila jedna od najmlađih reprezentativki. Za vreme dok je lečila povrede, ulazila u formu koja zahteva novi poziv u nacionalni dres, mnogo toga se promenilo. Tako je danas najiskusnija u ovom timu koji je obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, osvojio Jeljcin kup i trenutno, posle dva vikenda, zauzima prvo mesto A divizije Gran prija, sa velikim izgledima da se plasira i na završni turnir.

-Promenilo se dosta što se tiče igračica, neke iz „onog vremena“ su stasale, pojavile su se nove mlade, ali je sistem ostao isti. Zato i nisam imala problema da se ukolim posle nekoliko godina. Evo na primer za moju cimerku Bojanu Milenković sam čula samo po imenu, ali je do ove godine nikad nisam gledala. Prolazi vreme, dolaze mlađi, ali mi malo stariji se sa njima sjajno uklapamo – kaže uz osmeh Antonijevićeva.

Selektor Zoran Terzić je odlučio da na ovom takmičenju „svako malo“ promeni postavu, pa tako oba dizača dobijaju podjednaku šansu.

-Dugo se poznajemo Bojana Živković i ja. Mislim da obe u datom trenutku možemo da doprinesemo određenim zahtevima selektora i stručnog štaba. Koliko je to tako, najbolje pokazuje trenutni plasman na Gran priju, prvo mesto u ukupnom plasmanu.

Šest utakmica, pet pobeda, a u najavi su još tri meča. U Hong Kongu će se plave devojke od petka do nedelje sastati sa Rusijom, Japanom i Kinom.

-Verujem da možemo već protiv Rusije da obezbedimo i definitivno plasman na finalni turnir u Nanđinu. Igramo dobro, ako izuzmemo taj kiks koji smo imali protiv Brazila u Sendaiju. Reakcija posle toga je bila sjajna, dve pobede, pa i to govori o mentalietetu ove reprezentacije. U Hong Kongu jesu jaki protivnici, ali nas rejting i rezultati obavezuju da u svaki meč uđemo sa željom da pobedimo. Verujem da će se te želje u ogromnoj meri ostvarivati – optimista je Ana Antonijević.