Aktuelnosti

ANA ŠOKIRALA ŠAMPIONA

28. 4. 2024.

Da je neko pre početka sezone u Rumuniji tipovao na odbojkašice Voluntarija kao šampiona ove zemlje, verovatno bi se dobro opario. Samo, taj neko bi morao da zna kvalitete Ane Lazarević i njen pobednički mentalitet, gde god da igra. Nisu joj strane titule šampioa, a prethodnim je dodala još jednu. Sa trona su devojke iz kluba koji igra najjaču rumunsku ligu tek tri godine, skinule sada već bivše šampionke, Albu Blaž.

-Bila je ovo jedna od težih sezona koje sam oigrala. Nekako je sve imalo čudan tok. Nadale smo se dobrim igrama od starta, ali je sve nekako krenulo u pogrešnom pravcu. Trebalo je vremena da se vratimo na pravi put, promenili smo četiri trenera za devet meseci. U plej – of smo ušli sa sedme pozicije, i ko da veruje da taj tim može do titule… Niko, osim nas. Zato su i mnogi, opet osim nas, bili u šoku. I treba svakako napomenuti da smo u plej – ofu bili tako ubedljivi da nismo izgubile ni jednu jedinu utakmicu, a do titule smo stigle upravo u Blažu.

Posle prinove, a Bogdan joj je kako kaže “snaga i vetar u leđa”, i povratka na teren, Voluntari je, posle Crvene zvezde, drugi klub kome je Ana Lazarević pomogle da dođe do titule. Pre toga je pamte u Olimpijakosu, sa kojim je osvojila  Oni koji bi voleli da je vide u svojim redovima, moraju i o tome da vode računa.