Odbojka Svet

ARI GRASA JOŠ OSAM GODINA NA ČELU FIVB

Aktuelni predsednik najbrojnije svetske federacije na planeti, Brazilac dr. Ari Grasa Filjo, izabran je ponovo na istu funkciju koju će obavljati u narednih osam godina. Dobio je glasove predstavnika svih pet kontinenata na 35. Kongresu Svetske odbojkaške federacije u Buenos Ajresu, što govori o poverenju koje ima i koje je stekao za vreme četvorogodišnjeg mandata.

– Kada je razvoj odbojke u pitanju, ne postoje granice. Hvala velikoj odbojkaškoj porodici na poverenju u moje ideje i viđenje ovog sporta. Svesni smo koliko ljudi u svetu možemo da podstaknemo i inspirišemo, pa obećavam da ćemo učiniti sve da tako nešto i ostvarimo. Verujem da ćemo zajedno doprineti da odbojka postane broj jedan u svetu sporta i zabave – rekao je novi stari predsednik FIVB.

Na ovom Kongresu, po prvi put je zasedala i Stručna komisija FIVB, čiji je predsednik slavni Žiba, a od deset članova bilo je prisutno šest. Poruka jednog od najboljih odbojkaša sveta svih vremena okupljenim delegatima iz celog sveta bila je kratka i jasna, a glasila je:

– Nikad ne odustajte.

Photo FIVB
Photo FIVB