Aktuelnosti

ARISU – ZA HUMANOST KOJA SE NE ZABORAVLJA

Pauza izmeđđu prva dva seta bila je prilika da se posle više od 20 godina nagradi jedan gest, jedan ljudski čin, bratski odnos. Naime, nekadašnji srpski student i trener mnogih grčkih klubova i nacionalnih selekcija, Aris Angelopulos, od strane predsednika OSS Zorana Gajića, dobio je specijalnu plaketu.

Zaslužio ju je tako što je u jedno izuzetno teško vreme za srpski narod, 1999. godine, organizovao pripreme naše selekcije u Grčkoj. Naš tim se spremao za Evropski šampionat u Beču, sa koga se vratila sa bronzanim medaljama. Posle toliko godina, Angelopulos, inače srpski zet, dobio je javnu zahvalnost. I dug, iskren aplauz prisutnih u dvorani na Ubu.

– Nemam reči, stvarno sam dirnut ovim gestom. Hvala Zoranu Gajiću, mom prijatelju, ali i svim ljudima iz Odbojkaškog saveza Srbije. Naši narodi imaju bliske odnose, kad je teško, tu smo da pomognemo. Tako je bilo i te 1999. godine. Želim srpskoj odbojci da dugo ostane u vrhu, a da se mi vremenom priključimo što je moguće bliže – nije krio uzbuđenje Aris Angelopulos.