Odbojka na snegu

BELA MAGIJA SE NASTAVLJA

Neko se jednom dosetio da odbojka pored dvorane i peska, može da se igra i na snegu. Iz godine u godinu, tačnije iz zime u zimu, ovaj sport je dobijao sve više poklonika, najpre u rekreativnom smislu, a onda je to počelo mnogo ozbiljnije. Počeli su da se održavaju turniri, da bi prošle godine, od kada je na čelo CEV došao naš čovek, Aleksandar Boričić, počeli da se igraju i zvanični, na onom najvišem nivou, pod „pokroviteljstvom“ Evropske odbojkaške konfederacije.

Snow 2Ove zime će biti drugo izdanje istog. Prošlogodišnji kalendar takmičenja, gde su igrana tri turnira, čiji su domaćini bili Špindlerov Mlin (Češka), Vagran Klinarl (Austrija), Kronplac (Italija), sada je dupliran. Opet će „karavan krenuti sa istog mesta, koje će biti upisano kao nešto „odakle je sve krenulo“ i to će biti 25. i 26. februara 2017. godine. Putom se svi sele u Švajcarsku, u Disentis (11. i 12. mart), pa sedam dana kasnije u Kranjsku Goru, potom sledi Vagran Klinarl (Austrija), Malbuln (Lihtenštajn) i završnica, kao i lane Kronplac (Italija). Šest turnira, na svakom je nagradni fond po hiljadu evra, ali je ono što odbojkaši i odbojkašice dožive na terenu u tih par dana nešto što nema cenu.

Shodno mgućnostima da mnogi parovi već sada uzmu učešće na turnirima, prijave su već „krenule“. Prošlogodišnji šampioni Robert Kufa i Mihal Matija, odnosno Greta Ćikolari i Đulija Toti su bili među prvima, a nema nikakvih sumnji da će učesnika biti bar dva puta više nego na premijeri.

Snow 3Čeka se prvi sudijski zvižduk, a iako do tada ima skoro dva meseca, pripreme igrača su uveliko počele. Planine su pored skijaša, počele da se šarene i od odbojkaša na snegu. A što se domaćina turnira tiče, sve je spremno da već ovog momenta startuju.