Više od igre

BEZ PORAZA OD 2015. – OD RUSIJE DO RUSIJE

Duel protv Rusije, pored prve pobede na Evropskim šampionatima nad selekcijom te zemlje, a nekada SSSR, bio je i nastavak jedne izuzetne serije. Naime, uknjižena je 21. uzastopna pobeda srpskog tima na istim takmičenjima. Bio je treći dan meseca oktobra sada već daleke 2015. godine, kada je tim Zorana Terzića u polufinalu šampionata u Rusiji poražen upravo od domaće selekcije, izuzetno tesno, u četiri seta.

Dan kasnije počela je serija koja traje i dan danas, gde su plave dame najpre osvojile bronzano odličje, kasnije se prošetale do zlata u Bakuu, potom su na isti način stigle na najviši stepenik pobedničkog postolja u Ankari, da bi sve to nastavile pred svojim navijačima u Beogradskoj areni.

Pobednička serija je impozantna i svakako rekordna u novijoj istoriji, a da li i uopšte… To je teško reći, s obzirom da su početkom druge polovine prošlog veka, odbojkašice tadašnjeg Sovjetskog Saveza dvet puta uzastopno bile šampionke Starog kontinenta (1958. do 1979.), da su bile neprikosnovene, a s obzirom da ti rezultati ne postoje u nekoj dokumentaciji, moguće je da je njihov niz duži. Ali, ima još da se igra…

Priželjkuje se proslava 25. uzastopne pobede. Pa ko ne zna, neka računa.