Aktuelnosti Liga nacija

BOJANA I MAJA: UŽIVAMO U SVAKOM TRENUTKU

Na ovogodišnjem takmičenju Lige nacija, Superliga srbije ima dva “predstavnika”. Zahvaljujući sjajnim igrama koje su konstantno pružale tokom cele prošle sezone, igrajući finale plej – ofa, među 14 izabranih od strane selektora Zorana Terzića su Bojana Milenković i Maja Aleksić. Nekadašnje juniorske reprezentativke samo su nastavile tamo gde su stale. Prva je, što se igranja u seniorskom sastavu tiče, mali iskusnija, jer je lane bila član selekcije koja je osvojila treće mesto na Gran priju i postala šampion Evrope.

– To ništa ne znači, moram da se borim i napredujem na svakom treningu. Samo tako mogu da konkurišem da i dalje budem tu gde jesam, a koristim priliku da u ono malo slobodnog vremena što imamo, vidim što više. Brazil je bio lep, ali Makao je neverovatan. Dok smo dolazili do hotela, sam hotel, pogled kroz prozor i sve ostalo, čine da u telefonu mora uvek da bude puna baterija. Verujem da ćemo utisak upotpuniti i dobrom igrom i pobedama. Tada bi sve bilo ono pravo – kaže Bojana Milenković.

Prve minute na velikom takmičenju dobila je i Maja Aleksić. I to protiv Brazila, pred prepunim tribinama u Barueriju pre par dana.

– To su velika iskustva, naročito za mladog igrača i ne može da se poredi recimo sa mojim debijem u Montrou. Žao mi je što nismo pobedile, ali verujem da ćemo već u Makau nadoknaditi sve to. Na meni je da učim, gledam i upijam ono što rade stariji iograči, a od Milene Rašić, Stefane Veljković, Jovane Stevanović i Mine Popović ima mnogo toga da se nauči. Kad ponusmo Makao, obično na takmičenjima ne obraćam mnogo pažnje gde smo smešteni i sve ostalo, ali ovo je fantastično. Pričali su mi drugi, a sad ću ja imati priliku da pričam drugima kako je ovde. Spremni smo, uprkos dugom putu iz Brazila, da ponovimo partije iz mečeva protiv Japana i Nemačke. Nas dve ejsmo najmlađe, ali čekamo svaku priliku da pokažemo da smo sa pravom tu gde jesmo.

Kao najmlađe, zadužene su i za nošenje aparata za terapije, kao i sve ono što treba da rade one devojke koje imaju najmanji staž. Bez obzira na sve, uvek nasmejane poručuju:

– Uživamo u svakom trenutku.