Aktuelnosti

BOŠKAN TRENER VOJVODINE

Poslednji rezultati Vojvodine, naročito ispadanje u Kupu Srbije, nekako su “uzrokovali” Sednicu Upravnog odbora kluba gde je za novog trenera izabran nekadašnji proslavljeni reprezentativac Slobodan Boškan. Dosadašnjem treneru, Siniši Gavrančiću, uprava kluba se zahvalila na dosadašnjem radu, ostvarenim rezultatima i poželela mu sve najbolje u daljoj karijeri.

Što se tiče stručnog štaba, sada već novi šef stručnog štaba “lala” odlučio je na mestu pomoćnika ostane Đorđe Đurić, a jedini novi član je dejan Vulićević, nekadašnji trener Partizana, brojnih azijskih klubova, višegodišnji saradnik Slobodana Kovača odnedavno i u reprezentaciji Srbije. S obzirom da je Slobodan Boškan već radio kao trener, i to vrlo uspešno, u Olimpijakosu i Budvanskoj rivijeri, a bio je jedno vreme selektor Crne Gore, a shodno tome da je poslednjih par godina usko vezan za Vojvodinu, sigurno mu neće biti potrebno mnogo vremena kako bi ušao u sistem rada.

-Kao dete Vojvodine, ponosan sam na činjenicu da klub ima poverenje u mene kao trenera. Nova funkcija koju preuzimam Biti trener Vojvodine predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, istovremeno i ozbiljan izazov kojem se radujem. Kao dete kluba ponosan sam što su ljudi iz Upravnog odbora imali poverenja u mene kao trenera. Zna se da Vojvodina uvek teži najboljem, da su zahtevi stalno visoki, ali očekujem da ćemo izvući maksimum u završnici šampionata, a to znači da nam je cilj osvajanje titule – rekao je Slobodan Boškan, koji će, prema prvom dogovoru ostati do kraja sezone.

Šampionski tron je trofej koji je preostao trenutnom lideru na tabeli, s obzirom da posle neuspeha u dvomeču sa Radničkim neće braniti trofej u Kupu Srbije osvojen prošle godine. Ni malo lako posao za novog trenera Vojvodine, ali ko poznaje Slobodana Boškana zna da se uvek hrabro borio, i izborio, sa mnogim izazovima.

Photo: okvojvodina.org