Aktuelnosti

BULATOVIĆU KORMILO DINAMA

Retko je jedan od najboljih ruskih ženskih klubova, Dinamo iz Moskve, imao ovako loše rezultate posle tri i po meseca sezone. Zato su i odlučili da nešto promene, pa su za trenera doveli Željka Bulatovića. On je pre dve godine, kao asistent Zorana Terzića osvojio šampiosnku titulu sa Moskovljankama, ostavio dobar utisak, a kada su u Dinamu rešili da smene Aleksandra Sukomela, nekako im je srpski stručnjak prvi pao na pamet.

Takvu ponudu Bulatović nije mogao da odbije, pa se posle nekoliko sjajnih godina”razišao” prijateljski sa Terzićem i prihvatio se velikog izazova. Dinamo je u momentu njegovog preuzimanja bio čak peti na tabeli, sa pet poraza iz 12 utakmica, kao i polovičnim učinkom u Ligi šampiona. Stiče se utisak da je kap koja je prelila čašu kada je poverenje Sukomelu (koji je postavljen za Bulatovićevog pomoćnika) bilo u pitanju, bio poraz od Marice iz Plovdiva.

Inače iskusni stručnjak je bio višegodišnji asistent i Igoru Kolakoviću u reprezentaciji Srbije, a sa muškim timom Crvene zvezde osvojio je mnogo trofeja. Od kada je sarađivao sa Zoranom Terzićem, radio je u Švajcarskoj, Rumuniji i dva puta u Rusiji.

 

http://www.provolleycamp.com/