Više od igre

CIRKUS – NOVA EPIZODA

Iako to organizatori Lige nacija 2021. sigurno neće da priznaju, odavno se zna da mnogi na njihove „mere i ograničenja“ ne daju previše. Prvobitni plan, da se takmičenje održi u „mehuru“, odavno puca po velikom broju šavova.

Zbog velikog broja igrača koji su se zarazili virusom Kovid 19, Argentinci su na takmičenje doputovali sa samo devetoricom igrača. Vremeno su neki ozdravili pa su se pojavili u Riminiju, ali nisu poštovali proceduru trodnevne izolacije, već su već sutradan sa ostatkom tima išli u teretanu.

Zahvaljujući društvenim mrežama i objavama na istim, nekad se može tačno utvrditi gde se ko nalazi. Tako su se Iranci „odali“ da su tokom Lige nacija bili u Forliju, mestu 56 kilometara udaljenom od Riminija gde su se fotografisali sa lekarom koga su posetili.

Za razliku od igrača i članova stručnog štaba, koji ne smeju da napuštaju hotel, arbitri to mogu, što nema velike logike, jer se sreću sa gore pomenutima na utakmicama. Međutim, od sudija ima velike koristi, jer je jedan od njih u blizini hotela pronašao perionicu gde ekipe nose stvari na pranje po izuzetno povoljnijim cenama nego što je u hotelu. Hotelske usluge (igrači dnevno imaju pravo na majicu, šorts i čarape) su pet evra za majicu, tri za čarape (ledni čaj četiri evra)…

Iako je zabrana napuštanja hotele, jasno se vidi da je u hodnicima sve više kesa sa natpisima „Conad“, lanca marketa koji je relativno u blizini.

A mnogo je onih koji su videli da odbojkašica jedne selekcije povremeno napušta svoj hotel i dolazi u drugi, kod članice druge selekcije gde provode vreme (na terasi). O čemu se radi, može samo da se nasluti, mada…

I na kraju zanimljivost da su Poljaci i Brazilci napravili svoje teretane u hotelu, a da je brazilska na mnogo lepšoj lokaciji, pored bazena, pa im je palo na pamet da bi možda mogli da zarade „neki dinar“ tako što će je rentirati nekoj drugoj selekciji. Da li će im „biznis“ uspeti, viseće se.