Aktuelnosti

DRAGAN NEŠIĆ SAVETUJE ČANAKALE

Pamte dobro u Čanakaleu veliki doprinos Dragana Nešića od pre par sezona, kada je uspeo na brzinu, u pola sezone, sa „sklopi“ tim koji je mimo svih očekivanja obezbedio opstanak u društvu najboljih turskih timova. Na žalost, ove sezone klub nije uspeo da izbegne najgore, iako liga još traje, ali je zaostatak ogroman i nenadoknadiv. Ali, zato su odmah prionuli na posao, odnosno na plan „oporavka“ i ekspresnog vraćanja u elitu, pa su ponovo poslali poziv našem stručnjaku.

– Ostali smo u odličnim odnosima, jednsotavno nije bilo razloga da tako ne bude. S obzirom da sam posle odlaska iz Kazerte, polovinom ove sezone, radio malo u Bugarskoj, u svom klubu Dobruža 07, dobio sam od Čanakalea nedavno malo neobičan poziv. Iako su ispali iz Prve lige, želeli su odmah da porade na planu što bržeg povratka, pa su predložii da dođem i da ih malo posavetujem.

Prijateljski razgovori su urodili plodom, atmosfera je postala bolja, mnoge igračice koje su najavile odlazak, složile su se da ostanu, a sebi su svi dali jedini logičan zajednički cilj, povratak u elitu.

– Samo smo malo popričali, sa nekoliko saveta sam im samo dao određene smernice. To su iskusni odbojkaški radnici prihvatili i mislim da su na putu oporavka i stabilizacije već sada. Za par dana ističe naš dogovor i biću srećan ako sam pomogao.

S obzirom na stare zasluge, na trenutnu situaciji, na dobre odnose sa čelnicima kluba, ali i igračicama, da li je moguće da Čanakale „napadne“ Prvu ligu sa Draganom Nešićem pored klupe?

– Ništa nije nemoguće. Napravili smo uspeh pre par godina, mislim da je i ovaj moj boravak u Čanakaleu bio produktivan… Znači dobro sarađujemo. Videćemo šta će se desiti.