Aktuelnosti

DUPLA KRUNA ZVEZDINIH DAMA

Nešto više od mesec dana pošto su osvojile Kup Srbije, odbojkašice Crvene zvezde su podigle još jedan pehar u ovoj sezoni, onaj mnogo bitniji, namenjen šampionu Srbije, čime su i definitivno postale najuspešniji kolektiv u našoj zemlji.

O prvaku države odlučivalo je svih pet utakmica koje su crveno – bele odigrale protiv Uba, koji im je na kraju predao šampionski tron – zasluženo. Daleko od toga da ne bi bilozasluženo da su odbojkašice Uba odbranile trofej, ali u datom momentu su Beograđanke bile uspešnije.

Sasvim je sigurno da je povreda Ljiljane Ranković u četvrtom meču, pri rezultatu 2:1 u finalnoj seriji za branioca titule, i te kako uticala na razvoj događaja, jer su ovosezonske učesnice Lige šampiona bile u naletu, osvojivši čak sedam setova u nizu, ali je pomenuta situacija ostavila veliki trag na njihovu igru. Sa druge strane, ekipa sa iskusnim igračicama poput Bojane Drče, Jelene Lazić, Ane Živojinović i poslednjeg pojačanja Dajane Bošković, koristile su svoje prednosti, čekale priliku i dočekale je najpre zbog činjenice da Ljiljana Ranković nije igrala dobar deo četvrtog i peti meč, da spasu prvu meč – loptu Uba na Banjici da bi ih u majstorici prilično lako savladale i osvojile 28.  šampionsku titulu u istoriji, prvu posle deset godina.