Aktuelnosti

EP JUNIORKE – BLOK OD RUSIJE

Sa najjačim rivalom u grupi na Evropskom prvenstvu, naše najbolje juniorke nisu uspele da se izbore. Rusija je bila bolja, slavila je maksimalnim rezultatom, mada naša selekcija ima za čim da žali.

Najpre tri poena prednosti (23:20), potom i dve set lopte (24:22) u prvom delu susreta nisu im bila dovoljna prednost za vođstvo, a serija od četiri uzastopna poena kojom je ruski tim preokrenuo ovaj period, kao da je bio početak kraja. Kasnije su devojke selektora Marijane Boričić igrale sve slabije, kao da im se u glavama vrteo gore pomenuti „film“, nisu uspele da uhvate priključak pa su kažnjene brzim porazom. Kao da su bile u strahu, jer nisu igrale onako kako su očekivale. Zakazale su u bloku, samo tri spram ruskih 13, mada se protiv visoke ruske selekcije i nije mogao očekivati da taj segment bude prednost našeg tima, ali i u ostalim elementima su bile daleko ispod mogućnosti (palo im je 15 asova, imale su 13 servis grešaka…).

„Prvi mačići se u vodu bacaju”, kaže naš narod, a slično su počele i prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, kada su bile kadetkinje, pa su se na kraju ipak našle među četiri najuspešnije. Naredni rival je selekcija Nemačke (nedelja 15,00) koja je na startu posle pet setova savladala favorizovanu Tursku, čime je napravila prvo iznenađenje, ali i navela naše devojke da ozbiljno pristupe ovom duelu i daju sve od sebe da dođu do prvog trijumfa.

Statistika Srbija Rusija