Aktuelnosti

EP JUNIORKE – PREKO TURSKE KA MEDALJI

Sa osmesima na licima, najbolja ženska juniorska selekcija pravi veliki posao na Evropskom prvenstvu. Iako su poražene na startu od Rusije, pao je dogovor da one ne smeju da padnu psihološki, već da na lica “nameste” pomenute osmehe i nastave kao da se ništa nije desilo. A ustvari, desilo se to da su počele da igraju skoro pa kao što znaju, osvojile tri boda u duelu sa Nemačkom, potom još tri ubedljivija u duelu sa Francuskom, a sve to im je “donelo” da utakmica protiv Turske (sreda 17,30 časova) bude ona u kojoj će odlučivati o plasmanu u polufinale.

-Mislim da je vreme da pokažemo ono najbolje što možemo, jer taj meč određuje našu poziciju u grupi vezanu za polufinale, a ako gledamo još malo unapred, i borbu za odlazak sa Sversko prvenstvo. Sve to izgleda toliko “strašno”, da će mnogi misliti da smo pod određenom dozom stresa. Naravno, nije tako. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, prevazišle smo kiks od prvog dana i posle dva trijumfa, od utakmice sa Turskom priznajem samo isto to – pobedu. Verujem u nas, da možemo da odigramo kako treba, pa da potvrdimo mesto koje vodsi u polufinale – optimista je kapiten Jovana Mirosavljević.

Postoje razne kalkulacije, jer dosta je još bodova u opticaju, pa čak u jednoj od njih, i dva seta (naravno uz pobedu nad Slovačkom u poslednjem kolu), značila bi borbu za medalju. Ali, o tome niko ne razmišlja, sve misli su sa “matematike” usmerene u “praksu” – da se pobedi i tačka.

-Imamo kvalitet da savladamo Tursku i to moramo da pokažemo na terenu. Svima nam je samo pobeda u mislima, jer svaka nas vodi na prag polufinala. Nedavno smo ih pobedile u finalu Balkanijade, ubedljivo. Istina je da su sada kompletnije, ali i mi igramo bolje. Neka se ishod ponovi – jasna je najbolji libero prošlogodišnjeg EP u Holandiji, Mila Kocić.

Ostale devojke misle isto, stručni štab takođe. Sve je spremno za veliku utakmicu, za potvrdu kvaliteta ove generacije. Posle meča sa Turskom lako može da se vidi i sjaj neke medalje u daljini.

B GRUPA

Rusija              3       3       0       9

Srbija              3       2       1       6

Nemačka        3       2       1       5

Turska            3       1       2       4

Slovačka         3       1       2       3

Francuska      3       0       3       0

 

A GRUPA

Italija              3       3       o       9

Belorusija       3       2       1       6

Poljska            3       2       1       6

Holandija        3       2       1       6

Bugarska        3       0       3       0

Albanija          3       0       3       0

 

 

One Response

Comments are closed.