Odbojka Srbija

EP KADETKINJA – CILJ JE POLUFINALE

Sa visokim ciljevima je u Arnhem stigla kadetska reprezentacija Srbije.To se vidi i po devojkama, po njihovom raspoloženju, ali i po načinu na koji ih gledaju protivnice, pogotovo one sa kojima su se sastajale do sada.
– Konačno se približilo Evropsko prvenstvo, veliko takmičenje i veliki izazov za sve nas. Mislim da smo definitivno spremne, jer smo naporno radili u prethodnom periodu. Neke rivale znamo, neke ćemo upoznati “na delu”. Prisutna je velika volja i milsim da je duh zajedništva koji imamo najbitniji i da će nam to u nekim momentima definitivno mnogo značiti – istakla je Mila Kocić, devojka koja je zaboravila na sitnije bolove u nozi i biće spremna da zauzme svoje mesto na terenu.
Lider ovog tima je Jovana Mirosavlević, kojoj će ovo biti drugo prvenstvo Starog kontinenta, s obzirom da se prošle godine sa juniorkama okitila medaljom.
– Sa nestrpljenjem očekujemo start takmičenja, prvog velikog za ovu generaciju. Odlilično smo se smestile i imamo dobre uslove, a sobzirom da su sve selekcije ovde, već kao da je počelo da se oseća rivalstvo. Očekuje nas start sa Rumunijom, verujem da ćemo dobro početi Evropsko prvenstvo što je jako važno. Sa njima smo se susretali, spremni smo i taktički i fizički i psihički i verujem da nećemo imati problema, ali ćemo svakako biti oprezni. Imamo najviše ciljeve, što znači da očekujemo da narednog vikenda igramo u polufinalu – smatra Mirosavljevićeva.
Petak je dan gde će sve reprezentacije imati poslednje prilike da u 90 minuta treninga “dotegnu” sve linije jer od subote 12 njih kreće u borbu za tri odličja i šest mesta koja vode na Svetskoprvenstvo u Argentinu, kao i na Evropske igre mladih (EYOF)