Odbojka Srbija

EP KADETKINJA – SLOVENKE KAO UŽINA

“Ritam života koji imaju naše najbolje kadetkinje u Arnemu, zahteva da ustanu još dok se ne razdani, doručkuju u ranim jutarnjim časovima, ručaju pre podneva, a u vreme užine igraju utakmice. U tom delu dana su u četvrtom kolu servirale (15 asova) i “slistile” Sloveniju maksimalnim rezultatom i pokazale da su prva dva nesrećna poraza daleko iza njih. Igrale su istini za volju slabije nego kada su prethodnog dana “isprašile” Poljsku, ali i to je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf i poboljšanje atmosfere i samopouzdanja pred nastavak.

Ako se za mlad tim može reći da ume da “dozira” kako će igrati, onda je to u meču sa Slovenkama bilo tako. Bilo je opet manjih padova, dešavalo se da rivalkama daju par poena “fore”, a onda bi dobri servisi Jovane Mirosavljević, stabilan prijem Dejane Lekić, odlična organizacija Rade Perović, učinak kako u napadu tako i bloku Miljane Glušac i Isidore Rodić, strahoviti smečevi Sare Carić i sigurnost u odbrani Mile Kocić donoslili prevagu. Bitan je i ulazak Katarine Gajević, koja se “probudila”, što je dobro, jer će u nastavku biti bitna i “dužina klupe”, sa koje su epizodne uloge imale Veronika Đokić, Barbara Batinić, Ana Marija Jonjev, a svoju priliku čeka, a svakako će je dobiti, i Milica Milunović.

Za koji plasman i sa kim će se devojke Jova Cakovića boriti za plasman, zavisi od ostalih rezultata, jer je nekako logično očekivati pobedu u poslednjem kolu grupne faze protiv Grčke (petak 15h) koja jedina ne zna za trijumf.