Aktuelnosti

EP – MAĐARSKA U ARHIVI, SAD OPET FRANCUSKA

Bio je to vrlo čudan meč, a opet meč čiji se ishod znao još kad su formirane grupe za Evropsko prvesntvo. Znalo se da će Srbija u osmini finala, ma ko joj bude rival, pobediti maksimalnim rezultatom, a to je bila Mađarska. U borbi za polufinale, na put će im stati opet Francuska, tim koji su Srpkinje savladale već jednom, a koje su u osmini finala bile uspešnije od Hrvatske.

Nije bilo teorije da devojke iz komšiluka ni zaprete, pa je ostvarena šesta uzastopna pobeda na turniru, ali teško da će i devojke, a pogotovo stručni štab biti zadovoljni igrom. Trebalo je da počiste sa terena Mađarsku selekciju, da posao obave maksimalno koncentrisano, bez opuštanja i da meč, uprkos svemu, traje što je moguće kraće. Međutim, one u pojedinim slučajevima kao da su čekale da rival pobedi sam sebe, neke poene koje je trebalo rutinski završiti, znale su da iskomplikuju, a dekoncentracija u odbrani ih je koštala izuzetno loših „brojki“. Tako im je palo 9 asova, Imale su tek 36 odsto prijema servisa, a od toga mizernih 16 (slovima šesnaest) idealnog. Sreća pa je „prva violina“, Maja Ognjenović, u svakom trenutku znala kako da kontroliše igru tima čiji je kapiten, kada i koliko da proigra Tijanu Bošković (koja je verovatno premorena od velikog broja udaranja lopte, ovog puta više plasirala), a kada ostale devojke iz tima. Tenziju je podizala i ne baš sjajna obučenost ljudi koji rukovode radom semafora, kao i sistema za proveru poena, pa su i jedne i druge odbojkašice u par navrata imale pauze i od po nekoliko minuta.

Bilo kako bilo, i Mađarice su u arhivi, ali više prostora za opušenu igru ne sme da bude. Znaju dobro svi gde bi to moglo da vodi, a opet i šta donosi ozbiljnost i koncentracija koji nisu strani plavim damama. Francuskinje u sredu moraju da se shvate najozbiljnije.

Statistika Srbija Mađarska

OSMINA FINALA

POLOVDIV

Subota: Holandija – Nemačka 3:1, Bugarska – Švedska 2:3

Nedelja: Turska – Češka 3:1, Poljska – Ukrajina 3:1

BEOGRAD

Nedelja: Srbija – Mađarska 3:0, Hrvatska – Francuska 2:3

Ponedeljak: Italija – Belgija, Rusija – Belorusija

ČETVRTFINALE

PLOVDIV

utorak: Holandija – Švedska, Turska – Poljska

BEOGRAD

sreda:Srbija – Francuska, Italija – Rusija.