Aktuelnosti

EP MUŠKARCI – ĐANI OMAĐIJAO PLAVE

Najbolji odbojkaši Srbije boriće se za bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj. Za novo iznenađenje na ovom prvenstvu pobrinuli su se Nemci koji su posle pet setova i velike borbe bili bolji od naše selekcije.

A sve je počelo tako da bolje ne može. Posle tačno sat vremena igre, srpski tim je imao oba seta rešena u svoju korist. Niko nije zaboravio da Nemačka nije slučajno u polufinalu, svi znaju za njihovu tradicionalnu upornost, i sve se to, na žalost, po našu selekciju pokazalo kao ispravno. Iskusni lisac na klupi protivnika, Italijan Anrdea Đani, kao na je omađijao i svoje igrače da igraju bolje, ali i naše da odigraju u nastavku za nijansu slabije. Počeli su da preuzimaju konce igre u svoje ruke, ali i pored svega, prvi su do meč lopti, i to u četvrtom setu, stigli reprezentativci Srbije. Nisu realizovali dve, pa su izgubili i taj deo igre. Imali su prednost i u taj breku do promene strana, a onda su Nemci odigrali za nijansku preciznije, a blokom su stigli do finala.

Onaj šampionat je pokazao da u Evropi postoji mnogo selekcija koje su sa pravom sebi za cilj postavili medalju. Zato je i svako odličje uspeh, pa onda treba prevazići trenutno stanje i u nedelju se ipak naći na pobedničkom postolju.

Statistika Srbija Nemacka