Aktuelnosti

EP MUŠKARCI – NA DVA KORAKA OD ZLATA

Možda su se Bugari nadali na neće biti u „nizu“ selekcija koje su poklekle pred Srbijom na Evropskom prvenstvu, ali su se prevarili. Kvalitet je jednostavno presudio, kako timski, tako i pojedinačni, bolja igra, angažovanje, želja za pobedom koja donosi polufinale – sve to je bilo na strani reprezentacije koju je još jednom mirno i dajući tačne i korisne savete vodio Nikola Grbić. Posle ovog trijumfa, ostalo je još dva do konačnog cilja – zlatne medalje. Ali, shodno razmišljanjima svih, prvo na red dolaze Nemci koji su rival u subotnjem polufinalu, za sada od 17,30 časova uz mogućnost promene.

Uz par epizodnih uloga Gorana Škundrića, ceo teret četvrtfinala izneli su Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Nikola Jovović, Dražen Luburić, Uroš Kovačević, Nemanja Petrić i Nikola Rosić. Jednostavno, kada je trebalo da se da gas, oni su ga dali, u prvom setu na početku, pa su održavali prednost do kraja, ali i polovinom drugog kada su zaostatak pretvorili u prednost, kada je trebalo biti koncentrisan, oni su bili i to, a i kada nije smelo da se pogreši, oni to nisu radili, na kraju meča kada su spasli tri set lopte Bugara. Bilo je situacija kada su na neverovatan način osvajali poene koji su dodatno dotukli protivnika, a koji je na kraju priznao da je naleteo na boljeg. Ono što može još više da ohrabruje pred duele koji slede, jeste da se čini da u igri srpske selekcije ima još rezerve, pa tako nije nemoguće očekivati još bolja izdanja.

Staistika Srbija Bugarska.pdf

Belgija iznenadila

Da i u četvrtfinalu ne bude bez iznenađenja, pobrinuli su se Belgijanci koji su izbacili velikog favorita Italiju. I ne samo to, već „azuri“ nisu osvojili ni počasni set, a u drugom su ostali na 11 poena.

 

Parovi polufinala

Srbija – Nemačka

Rusija – Belgija

 

 

Rezultati četvrtfinala

Rusija – Slovenija 3:0

Belgija – Italija 3:0

Memačka – Češka 3:1

Srbija – Bugarska 3:0