Aktuelnosti

EP ŽENE – ISKLJUČENA SVA IZNENAĐENJA

Došla je na red i „nokaut“ faza Evropskog šampionata u Azerbejdžanu. I prve kojima se brojalo „do deset“ bile su Čehinje, a udarac su im zadale Beloruskinje. Tako su prve sebe spakovale i otišle kući, a druge produžile boravak u Bakuu, slaveći uspeh kome skoro pa i da se nisu nadale. Njihov trijumf samim tim, ukazuje na oprez pred utakmicu (četvrtak, 18,30) posle koje će medalja biti za veliki korak bliža. Svi, verovatno i u Belorusiji, znaju ko je favorit, realno je očekivati srpsku selekciju u polufinalu, ali samo pod uslovom da „sve bude kao i do sada“.

-Nema razloga da tako i ne bude, iako smo realno očekivale Češku kao protivnika, pošto godinama ima neke rezultate na evropskoj sceni. Ne poznajemo Belorusiju, tek ih upoznajemo putem vido pripreme, ali sigurna sam da sve, kao i do sada, zavisi isključivo od nas. Kada imamo želju i motivaciju, onda taktika i odbojkaški elementi ne predstavljaju problem. Velika i bitna utakmica je pred nama, kiksa ne sme da bude, pogotovo što mi ciljamo visoko. Imali smo vremena da se odmorimo tri dana, posle isto toliko dana igranja. Sistem je malo čudan, ali smo pozitivne, čiste u glavama, znamo šta želimo, spremne, sa velikom željom da na terenu pokažemo to nešto čemu težimo. A posle, nastavak ka zacrtanim coljevima – smatra Jelena Blagojević.

Tri dana odmora i te kako su uticala na naše devojke, da se malo osveže, mada ni u Gandži nije bilo previše naporno. Upoznale su dvoranu gde će igrati i kao da jedva čekaju da se ponovo nađu na terenu.

-Konačno i to četvrtfinale. Šalu na stranu, ali stvarno jedva čekamo. Nikad nisam igrala protiv Belorusije, verujem i ostale devojke. Igraju ruski sistem odbojke, a imamo dosta iskustva sa takvim načinom igranja, kvalitetne su svakako, jer da nisu, ne bi stigle ovde gre du. Uporne su, što se videlo jer su preokrenule vođstvo Češke u svoju pobedu. Mi ćemo igrati svoju igru, daćemo sve od sebe jer želimo da igramo polufinale. Iz meča u meč igramo sve bolje, verujem da ćemo nastavti tako. Kvalitetnije smo od Beloruskinja, treba da pokažemo da smo tim koga svi treba da se pribojavaju – ističe Brankica Mihajlović.

A svi rivali se najviše pribojavaju Tijane Bošković. Jedna od najmlađih srpskih reprezentativki je takođe očekivala Češku, ali skoro da je svejedno koga će mučiti snažnim i preciznim smečevima.

-Belorusija jeste iznenađenje, videli smo i način na koji su savladali Češku i to govori o njihovom kvalitetu. Igraju smiremo, ne greše, ali sam ubeđena da ćemo opravdati ulogu favorita i plasirati se u polufinale.

Kada bi se izvukao zaključak, on bi izgldao ovako: Belorusija jeste napravila veliko iznenađenje plasmanom u četvrtfinale, ali tu njihovim iznenađenjima dolazi kraj.