Aktuelnosti

EP ŽENE – NA MEDALJU, PO OBIČAJU

Od okupljanja, prvog dana maja meseca, pa do danas, sve je bilo podređeno jednom cilju, Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Došao je i taj dan, dan kada počinje ovo veliko takmičenje na kone srpska selekcija, branilac bronze iz Holandije 2015. kao i uvek, ima visoke ambicije. Prvi rival je selekcija Češke (petak 15 časova), sa kojom nedavno na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo plave dame nisu imale problema. Dešavale su se u poslednje vreme neke „čudne“ stvari, povrede ključnih igrača iz tima Zorana Terzića, onda „ono“ sa Anom Antonijević, a sve je prouzrokovalo da provre pred dolazak u Gandžu, gde će se igrati prva, grupna faza Evropskog prvenstva za grupu D, ne budu baš prema očekivanjima.

-Ako gledamo po mečevima sa Bugarskom, evidentno je da nismo baš 100 odsto spremni, kao što smo bili kada su velika takmičenja u pitanju. Ali, prijateljske utakmice u jedno, a takmičarske sasvim nešto drugo. Zato i verujem da će motiv i želja pre svega biti znatno veći. Na startu nas očekuje selekcija Češke koja će biti „visoka prepreka“, a povratkom Helene Havelkove su dobili mnogo. I oni imaju ambicije na ovom Evropskom prvenstvu, ali verujem da smo, uprkos problemima koje smo imali, kvalitetniji od njih – kaže trofejni selektor srpske ženske selekcije.

Optimizam je nešto što uvek krasi srpsku selekciju. Devojke su svesne šta mogu, šta se od njih očekuje i, kao i uvek, daće sve što je u njihovoj moći kako bi i ovog puta „obradovale naciju“.

-Stvarno smo dosta radile, mnogo toga uložile i sada dolazi ono glavno. Spremne smo, to je sigurno i verujem da će biti dobro. Još malo taktički da se pripremimo za Čehinje, jer smo emotivno i fizički „zategnute“. Znamo da su dobar tim, da uostalom na Evropskom prvenstvu nema loših selekcija, da će dati sve da nas pobede, ali sigurna sam da su naši aduti mnogo jači od njihovih. Željno iščekujemo start prvenstva – optimista je Tijana Malešević.

Pored Češke, naše najbolje odbojkašice sastaće se u D grupi i sa Holandijom (subota 18,00) i Belgijom (nedelja 15,00). U drugoj fazi, u zavisnosti od plasmana „ukrstiće“ sa B grupom u kojoj igraju Italija, Belorusija, Hrvatska i Gruzija.

Pa neka počne pobedom, da se po jutru dan poznaje.