Aktuelnosti

EP ŽENE – POLA DANA DO AZERBEJDŽANA

Od momenta poletanja iz Beograda, preko Istanbula i Bakua, pa do sletanja u Gandžu, prošlo je oko 12 časova. Pola dana. Ono za šta su se naše najbolje odbojkašice spremale celo leto, ono zbog čega su pređeni kilometri i kilometri širom sveta, ono zbog čega je proliveno na hektolitre znoja i ono zbog čega su se neke čak i povređivale – konačno je došlo. Evropski šampionat počinje u petak, a srpske reprezentativke ga dočekuju sa osmehom na licu.

-Konačno i to. Mnogo smo radile, odigrale veliki broj trening mečeva, ali i onih na Gran priju, a sve je to imalo samo jednu „pozadinu“ – što bolju pripremu za ovo takmičenje. Devojke su spremne i jedva čekaju da sve počne, ja takođe, mada još uvek nisam u maksimalnoj formi. Za početak ću biti podrška, a verujem da ću već za par dana moći u potpunosti da budem na rasploaganju selektoru Terziću i stručnom štabu – se velikim osmehom zadovoljstva govori Milena Rašić.

Dok se kapiten skroz ne oporavi, malo više će na terenu morati da provede i Jovana Stevanović. Jedan od aduta stručnog štaba ne krije da će se sa saigračicama vrlo lako i brzo priviknuti na uslove u Azerbejdžanu.

-Svaka dvorana je naš dom, moramo, kao i uvek, brzo da „odreagujemo“. Petak se bliži, grupa nije ni malo laka, čak mislim da je možda i najteža, jer su nam rivali izuzetno kvalitetni. Sa Čehinjama smo igrali nedavno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali sada su kompletnije, samim tim i jače, Holandija brani srebro sa prethodnog Evropskog šampionata, a Belgija je uvek neugodna. Ali, mnogo smo radile, celo leto posvetile tome, maksimalno ćemo se koncentrisati i verujem u dobar rezultat.

Treća selekcija na poslednjem Evropskom šampionatu, kao i nedavno treći tim u Gran priju, startuje na ovom prvenstvu Starog kontinenta utakmicom protiv Češke (petak 15 časova), potom je rival Holandija (subota 18 časova), a na kraju Belgija (nedelja 18 časova). Ukoliko plave dame završe kao prve, kao što je želja svih ljubitelja odbojke u Srbiji biće slobodne u osmini finala, a ova grupa „ukršta“ sa onom u kojoj su Italija, Belorusija, Hrvatska i Gruzija.