Aktuelnosti

EP ŽENE – SRBIJA ČEKA NOVU TITULU !!!

Najbolje srpske odbojkašice deli još samo korak da postanu i najbolje na Starom kontinentu. U finalu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu (nedelja 17 časova) će se sastati sa Holandijom i pokušati da ostvare ono što su pre šest godina u Beogradu, da im na grudima zasija zlatna medalja.

Polufinala kao da nije ni bilo, jer igrala ga je samo jedna selekcija, naša. Ulogu favorita u ovom susretu su naše devojke rado prihvatile, ali su bile maksimalno koncentrisane, usredsređene, pune energije, odigrale najbolji meč na šampionatu i opravdale mišljenja drugih. Nema potrebe na bilo koji način prepričavati utakmicu u kojoj jedan tim dominira u svim elementima, sa dobrim prijemom, preciznim napadom, stamenim blokom, ubitačnim servisom, kada protivnik ne zna šta ga je snašlo, kada iskusni i trener koji iza sebe ima dosta evropskih odličja, Đovani Gvideti, od muke menja, traži tajm – aute, video provere, a ba zna da to radi samo iz nemoći. Mašinerija Zorana Terzića je mlela i mlela, u jednom dahu Bojana Živković, Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Stefana Veljković, Jovana Stevanović i Jelena Blagojević su odigrale možda i najbolji meč od kada su zajedno. Čak je i selektor Terzić mirno posmatrao ovaj meč, samo je povremeno podsećao devojke da ne smeju da se opuste. A one su ga slušale, od početka do kraja. Od početnog „overavanja“ do konačne radosti. Medalja je osvojena.

-Kakvu smo utakmicu odigrale, neverovatnu. Zaslužile smo finale, čestitam svima na tom uspehu, ali nećemo se time zadovoljiti. Imamo snage, želje, energije, volje, da u Srbiju donesemo zlato. Ali, nema euforije, Holandija sigurno ima iste namere. Igrali smo protiv njih, znamo ih dobro, sve kvalitete, ali i mane. Verujem u nas, očekujem zlatnu medalju – rekla je Brankica Mihajlović.

Selektor Zoran Terzić je uživao u igri svojih devojaka, koja je bila kao iz bajke. Nije štedeo kompimente na njihov račun.

-Ovo su predivni osećaji, finale Evropskog prvenstva, ali i način na koji smo to učinili, nismorivalu dali ni gram nade. Čestitke devojkama na svemu što su uradile. Ostaje nam taj poslednji korak, finale sa Holandijom, selekcijom sa kojom smo igrali u grupi. Siguran sam da se nismo istrošili,ni fizički ni emotivno, da imamo snage, želje, motiva da ovaj šampionat završimo trijumfom – sijao je selektor Zoran Terzić.

Bombardovala je Turkinje ona koju najbolje poznaju, Tijana Bošković. Od njenih smečeva nisu se čak ni dugo posle meča mogle da se oporave.

-Predivan osećaj, kako drugačije.ubedljivo najbolja igra, nismo im ni jednog momenta dozvolili ni nadu, očekujem u finalu još bolju igru. Znamo Holandiju, ali imamo još toga da pokažemo, tako da očekujem, ako budemo igrali kao protiv Turske, ne bi trebalo da bude većih problema.

Srbija je i dalje jedina neporažena selekcija na Evropskom prvenstvu, a obično se sa takvim skorom osvaja… O tom po tom…

Statistika Srbija Turska