Aktuelnosti

EP ŽENE – SVE IDE PREMA PLANU

Nasmejane su bile naše najbolje odbojkašice i jutro posle igre sa „pola gasa“ i ubedljive pobede nad Beloruskinjama. Sve je išlo prema predviđanjima, znalo se od starta ko je „gazda“ na terenu, tako je meč trajao i završio se. Tri dana bez utakmice nisu uticala na naše devojke da „zaborave da igraju“. Naprotiv, izašle su na teren u Bakuu željne da nastave tamo gde su stale u Gandži.

-Bilo je lakše nego u grupi, ali s obzirom da nismo igrale ta tri dana, da smo u toj dvorani imali samo jedan trening, za nas je bilo bitno prvenstveno da se priviknemo na atmosferu i damo svoj maksimum u najbitnijim mečevima na šampionatu. U polufinalu nema loših timova, svesni smo da će biti daleko teže nego do sada, čak čujem da nas gledaju kao glavne favorite za osvajanje zlatne medalje, ali polako. Treba to pokazati i na terenu, idemo meč po meč, ali mislim da možemo u finale – kaže Brankica Mihajlović.

Sve je funkcionisalo besprekorno, svi elementi su bili na strani tima Zorana Terzića, a u prijemu servisa i odbrani Tijana Malešević je bila vrlo bitan činilac.

-Izašle smo kao favoriti i opravdali tu ulogu. Lako dobijena utakmica ali zahvaljujući pristupu, koncentraciji i svakom poenu smo se maksimalno posvetile, jer smo znale da u suprotnom možemo da se nađemo u problemu. Sve smo dobro odradili, a to govori i rezultat. Imamo vremena da se odmorimo, spremimo za polufinale i sigurna sam da ćemo biti spremne – smatra Tijana Malešević.

Od ovog leta je i tandem blizanaca Gršić u stručnom štabu najbolje selekcije. Malo stariji, Milan, veruje da naš tim može da nastavi u istom ritmu.

-I boilje od toga. Ono što smo planirali protiv Belorusije, ostvareno je. Pored rezultat je bilo bitno da devojke posle malo duže pauze za ovakva takmičenja, ponovo buu na terenu, da osete igru. Imaćemo dan više odmora u odnosu na protivnika u polufinalu, ali ne verujem da će to biti od velikog značaja. Imamo svoj cilj, imamo model igre kome težimo i tako se ponašamo – ocenio je Gršić.