Aktuelnosti

EVROPSKO PRVENSTVO (M) – MOMCI BI STOPAMA DAMA

Neće biti mnogo vremena od momenta završetka uzbuđenja koje su imale devojke i početka obaveza koje na istom takmičenju imaju muškarci. Novi selektor Slobodan Kovač i njegov stručni štab u Belgiju vode 14 igrača i to su: Nikola Jovović, Vuk Todorović (dizači), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Marko Podraščaninn, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić (srednji blokeri), Nevan Majstorović, Nikola Peković (libera), Nemanja Petrić, Marko Ivivić, Uroš Kovačević i Lazar Ćirović (primači servisa).

– Za kratko vreme koliko smo zajedno, mislim da smo uradili dobar posao. Odigralis mo dve prijateljske utakmice protiv Slovenije, obe pobedili, iako smo recimo drugu odigrali daleko bolje nego prvu. Trebalo nam je malo vremena da se privikneko na veličinu dvorane jer smo trenirali u maloj, a igrali u mnogo većoj. O odnosu i radu momaka zaista nemam ni jednu zamerku, pa se nadam da će svo svoje znanje pokazati već u duelu sa Nemačkom koji jedva čekamo – ocenio je selektor Kovač.

TeloU Briselu bi naši momci trebalo da borave od srede, a pomenuti meč sa Nemcima igraju u petak od 13 časova. Ostale utakmice u nastavku grupne faze, protiv Slovačke, Španije, domaćina Belgije i Austrije, igraće u Antverpenu. Inače, kao i kod devojaka, ovo je prvo takmičenje ovog tipa da se igra u četiri države, a pored pomenute Belgije koja će ugostiti selekcije B grupe, održava se još u Holandiji (D grupa: Poljska, Holandija, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora), potom Sloveniji (C grupa: Rusija, Turska, Finska, Makedonija, Slovenija i Belorusija) i Francuskoj (A grupa: Bugarska, Grčka, Francuska, Rumunija, Italija i Portugalija). Ono što će u maloj meri razlikovati muško od ženskog Evropskog prvenstva je to što će se polufinala igrati u dve države, Sloveni i Francuskoj, a Pariz će biti domaćin finalne utakmice.

Ineče, naša selekcija brani bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Poljskoj.